Εξαιρετική η πρώτη μέρα για το Γιώργο Πολυκάρπου στο Rally Star της FIA

Εξαιρετικά πήγε η πρώτη μέρα για τον Γιώργο Πολυκάρπου στον περιφερειακό τελικό του προγράμματος ανάπτυξης ταλέντων της FIA Rally Star. Σήμερα διεξήχθη ο πρώτος προκριματικός όπου ο νεαρός Κύπριος πρωταθλητής κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο τρίτο γκρουπ των οδηγών που έλαβαν μέρος. Το σημαντικότερο όμως για τον Πολυκάρπου ήταν το ότι κατάφερε να σημειώσει το δεύτερο καλύτερο χρόνο από τους 21 συνολικά οδηγούς των τεσσάρων γκρουπ που διαγωνίστηκαν σήμερα. Αύριο Σάββατο θα διεξαχθεί ο δεύτερος προκριματικός ενώ την Κυριακή (20/3) θα γίνει ο τελικός.

giorgos polykarpouΟι αγώνες του τριημέρου διεξάγονται στο Άμπου Ντάμπι και συγκεκριμένα στην πίστα Yas Marina και ο Πολυκάρπου διαγωνίζεται στη ζώνη Μέσης Ανατολής & Βόρειας Αφρικής (Middle East & North Africa – MENA). Πέραν της Κύπρου αγωνίζονται αθλητές από χώρες όπως Αίγυπτο, Ιορδανία, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ και Ομάν.

giorgos polykarpouΟ νικητής της τριήμερης δοκιμασίας θα καταλάβει μια από τις έξι διαθέσιμες θέσεις στην ομάδα FIA Rally Star για το 2023 και θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει έξι αγώνες με ένα Ford Fiesta Rally3 της M-Sport αλλά και να συμμετάσχει σε μια σειρά από εκπαιδεύσεις, προπονήσεις και δοκιμασίες. Οι πιο πάνω οδηγοί θα μπουν σε ένα πρόγραμμα σταδιακής ανάπτυξης ταλέντων που φτάνει έως την κορυφαία κατηγορίας του WRC το 2026.

TOP 10: Tα γρηγορότερα υβριδικά supercars

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK