Δύο στα δύο για τον Γιώργο Χριστοφόρου στο διπλό γύρο του Πρωταθλήματος Drift 

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil – 2Ος & 3Ος γύρος

Τελικός 3ου αγώνα - Γιώργος Χριστοφόρου vs Πάμπος ΝικολάουΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου ο διπλός αγώνας πλαγιολίσθησης στην πίστα Achna Speedway, ο οποίος διοργανώθηκε από το Power Drift Club υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο διπλός αγώνας λόγω της πανδημίας είχε περιορισμένη παρουσία θεατών, με τον μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων να είναι τα χίλια άτομα ανά ημέρα. Στο σχεδιαστικό κομμάτι, παρόλο που διεξήχθη στην ίδια ακριβώς τοποθεσία και τις δύο μέρες, η μία μέρα δεν είχε καμία σχέση με την άλλη. Το Σάββατο η διαδρομή περιλάμβανε ανοικτές γραμμές με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ενώ την Κυριακή υπήρχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση με πολύ κλειστές γραμμές, τεχνικές και τις δύο μέρες αλλά και θεαματικές ταυτόχρονα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τους 15 πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς της F1 σήμερα!

Τελικός 2ου Αγώνα - Γιώργος Χριστοφόρου vs ΣέργιοςΓρηγορίουΣτο αγωνιστικό μέρος, ξεκινώντας από την πρώτη μέρα και τα μονά βαθμολογημένα στην κατηγορία Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» πέτυχε την πιο ψηλή βαθμολογία (86). Στη δεύτερη θέση ο Νικόλας Νικόλα «Πατάκ» ενώ τρίτος ήταν ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας. Στην κατηγορία Semi Pro ο νικητής του πρώτου αγώνα Ανδρέας Νέστωρας πήρε 83,5 βαθμούς με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου και τρίτο το νεαρότερο Drifter του Κυπριακού πρωταθλήματος Παύλο Σαμαρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και όμως… αυτά τα έξι αυτοκίνητα διαθέτουν κινητήρες Ferrari!

Στα διπλά βαθμολογημένα της κατηγορίας Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Σέργιος Γρηγορίου ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Semi Pro Βασίλης Χριστοφόρου.

Πόλυς Κωνσταντίνου - Νικητής 2ου αγώνα Semi ProΣτην κατηγορία Semi Pro ο Πόλυς Κωνσταντίνου πήρε την πρώτη θέση, στη δεύτερη ο Ανδρέας Νέστωρας και την τρίτη ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου.

DRIFT CHAMPIONSHIP 2nd & 3rd Round 2020Στο δεύτερο αγώνα, ο οποίος να αναφέρουμε ότι ήταν πιο εντυπωσιακός από τον πρώτο, Πάμπος Χαραλάμπους πήρε τη νίκη (93 βαθμούς) στα μονά βαθμολογούμενα περάσματα. Στη δεύτερη θέση με 92 βαθμούς πλασαρίστηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου και τρίτος με 89,67 βαθμούς ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας». Στην κατηγορία Semi Pro την ψηλότερη βαθμολογία σκόραρε ο Αντρέας Νέστωρας με 76 βαθμούς, με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου (73 βαθμούς) και τρίτο τον Χριστόφορος Κωνσταντίνου με 67,67 βαθμούς.

Στα διπλά βαθμολογημένα της κατηγορίας Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» δεν έδωσε σε κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης κατακτώντας την νίκη και σε αυτό τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Πάμπος Νικολάου και το βάθρο συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου. Στην κατηγορία Semi Pro, το δίδυμο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον και στους δύο προηγούμενους αγώνες έκανε και πάλιν το 1-2 με τους ρόλους αντίστροφους αυτή την φορά. Νικητής αναδείχθηκε ο Αντρέας Νέστωρας με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Φιλίππου.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift είναι προγραμματισμένος στις 30 Οκτωβρίου. Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.