Από νίκη σε νίκη ο Γιάννης Καπετάνιος στο πρωτάθλημα αναβάσεων by Psaltis/ENEOS

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil 3ος γύρος: Ανάβαση Κάτω Δρυ

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil συνεχίστηκε την Κυριακή 25 Ιουλίου με την ανάβαση Κάτω Δρυ. Διοργανωτής ήταν ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας και ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Η ανάβαση Κάτω Δρυ, μήκους 2.5km, διεξήχθη εις μνήμη του Άθου Νικηφόρου, μέλους του Συνδέσμου Αυτοκινήτου Λάρνακας και μεγάλου πρωταγωνιστή στους αγώνες ανάβασης.

1ος Γιάννης ΚαπετάνιοςΣτο αγωνιστικό μέρος ο Γιάννης Καπετάνιος ήταν για ακόμα μια φορά ανίκητος κάνοντας το τρία στα τρία την φετινή σεζόν. Το 01:12.120 που πέτυχε στην πρώτη επίσημη διαδρομή ήταν και ο καλύτερος χρόνος της ημέρας κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς το φετινό τίτλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tις έξι πιο «χωρκάτικες» συνήθειες των Κύπριων οδηγών

2ος Ιάσωνας ΦαίδωνοςΟ Ιάσωνας Φαίδωνος ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα με χρόνο 01:16.790 τον οποίο σημείωσε στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα. Πολύ καλή ήταν και η απόδοση του Στέλιου Σάββα ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο του χρόνο (01:17.190) επίσης στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή τερματίζοντας τρίτος γενικής. Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο οδηγός της Psaltis Autoparts Αβραάμ Αβραάμ με χρόνο 01:17.630 και τον ακολούθησαν στην πέμπτη και έκτη θέση οι Φώτος Φωτιάδης και Χρήστος Πολυκάρπου με χρόνο 01:19.770 και 01:20.500 αντίστοιχα.

3ος Στέλιος ΣάββαΟ Κώστας Νικηφόρου έτρεξε για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα ανάβασης και με χρόνο 01:22.800 τερμάτισε στην έβδομη θέση. Όγδοος ο Γιάννος Καδής με 01:21.060 ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χάρης Κατρίνης με 1:24.570 και Νίκος Σπύρου με καλύτερο χρόνο το 01:22.290.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κύπρος βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση

Στις επιμέρους κατηγορίες, ο Γιάννης Καπετάνιος ήταν ο νικητής στην RC E2. Δεύτερος σε αυτή την κατηγορία τερμάτισε ο Ιάσωνας Φαίδωνος και τρίτος ο Στέλιος Σάββα.

Νικητής RC E1 Αβραάμ ΑβραάμΣτην κατηγορία RC E1 πρώτος ολοκλήρωσε ο Αβραάμ Αβραάμ με το Nissan Pulsar GTi και δεύτερος ο Γιάννος Καδής με Honda Civic. Νικητής στην κατηγορία 2WD S αναδείχθηκε ο Χρήστος Πολυκάρπου με το Psaltis Autoparts BMW, δεύτερος τερμάτισε ο Νίκος Σπύρου και τρίτος ο Μηνάς Μηνά. Την κατηγορία RCS 2 κέρδισε ο Φώτος Φωτιάδης, με τους Χρήστο Πολυκάρπου και Χρήστο Κάττο με τα Psaltis Autoparts BMW να ολοκληρώνουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Τέλος, στην κατηγορία RCS 1 πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Σπύρου, δεύτερος ο Μηνάς Μηνά και τρίτος ο Μάριος Κωνσταντινίδης με το Psaltis/Exide VW Golf II.

Νικητής 2WD S Χρήστος ΠολυκάρπουΟ επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil θα διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK