Ανταγωνισμός και θέαμα στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος Drift

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 4ος γύρος

DRIFT CHAMPIONSHIP 4th Round PSALTIS AUTOPARTS ENEOS DRIFT CYPRUS ACHNA SPEEDWAYO τέταρτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil διεξήχθη και πάλι στην πίστα Achna Speedway και σχεδιαστικά η διαδρομή ακολούθησε τη λογική του King Of Nations. Όμως, για πρώτη φορά είχαμε αλλαγή της ροής της πίστας κάνοντας ακόμη πιο εντυπωσιακή την διαδρομή για τους θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα, ενώ παράλληλα αυξήθηκε ο βαθμός δυσκολίας για όλους τους οδηγούς.

Σίμος Τίκκης Νικητής Semi Pro PSALTIS AUTOPARTS ENEOS DRIFT CYPRUS ACHNA SPEEDWAYΣτο αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα και την κατηγορία Semi Pro, την πιο ψηλή βαθμολογία πήρε ο Σίμος Τίκκης με 79,5 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 96 χ.α.ω. Δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία για τον Πλούταρχο Ανδρέου με 78 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 100 χ.α.ω ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 77,5 βαθμούς έχοντας την μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου στα 103 χ.α.ω. Στην κατηγορία Pro ο Κυριάκος Μάριου ‘Τσόδας’ πήρε πρώτη θέση με 88,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 109 χ.α.ω.  Στην δεύτερη θέση ο Γιώργος Χριστοφόρου με 88 βαθμούς έχοντας την πιο ψηλή ταχύτητα εισόδου, η οποία ήταν 114 χ.α.ω. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Σέργιος Γρηγορίου με 81 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 108 χ.α.ω.  Άτυχος σε αυτή τη διαδικασία ήταν ο Δαύιδ Δαύιδ ο οποίος κατά την προθέρμανση είχε έξοδο με αποτέλεσμα να κτυπήσει στον τοίχο προκαλώντας ζημιές στο αγωνιστικό του. Κατάφερε να το επιδιορθώσει και να τρέξει τελικά στα βαθμολογημένα κατακτώντας την 7η θέση.

Τελικός Semi Pro PSALTIS AUTOPARTS ENEOS DRIFT CYPRUS ACHNA SPEEDWAYΜε την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων ο αγώνας κορυφώθηκε με διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro o Σίμος Τίκκης συνέχισε με την φόρα που είχε από τα μονά βαθμολογημένα φτάνοντας μέχρι τον τελικό.  Εκεί βρήκε απέναντι του τον Γιάννο Μιχαήλ τον οποίο κέρδισε κατακτώντας την πρώτη θέση. Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Αντώνης Νικολάου με τον Πλούταρχο Ανδρέου, με τον δεύτερο να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Σέργιος Γρηγορίου Νικητής Pro PSALTIS AUTOPARTS ENEOS DRIFT CYPRUS ACHNA SPEEDWAYΣτην κατηγορία Pro όπως ήταν αναμενόμενο είχαμε απίστευτες μάχες με όλους τους οδηγούς να δίνουν το 100% με φόντο τους αγώνες σε Νιγρήτα και Σέρρες αφού οι πέντε πρώτοι στην βαθμολογία θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Drift King International Series.

Ο Σέργιος Γρηγορίου σε αυτό τον αγώνα ήταν πραγματικά ασταμάτητος φτάνοντας μέχρι τον τελικό βρίσκοντας απέναντι του τον Κυριάκο Μάριου “Τσόδα”. Η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Γρηγορίου να παίρνει την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Κυριάκο Μάριου “Τσόδα”.  Στον μικρό τελικό φτάσαμε σε «Sudent death», με τους Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” και Δημητράκη Χριστοφή “Takamura” να είναι εντυπωσιακοί και με κάθε πέρασμα.  Τελικός νικητής ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” αφήνοντας τον αειθαλή “Takamura” στην τέταρτη θέση.

Δημητράκης Χριστοφή 4os Pro PSALTIS AUTOPARTS ENEOS DRIFT CYPRUS ACHNA SPEEDWAYΜε την ολοκλήρωση του αγώνα η κατάταξη ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro βρίσκει στην πρώτη θέση τον Σίμο Τίκκη με 520 βαθμούς, στην δεύτερη θέση είναι ο Πλούταρχος Ανδρέου με 456 και στην τρίτη ο Γιάννος Μιχαήλ με 380.

Στην κατηγορία Pro στην πρώτη θέση παραμένει ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” με 448 βαθμούς, στην δεύτερη θέση είναι ο Σέργιος Γρηγορίου με 386, στην 3η θέση ο Δημητράκης Χριστοφή “Takamura” με 342, στην 4η ο Κυριάκος Μάριου “Τσόδας” με 338 βαθμούς και στην 5η ο Πάμπος Νικολάου με 329.  .

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου και πάλι στην πίστα Achna Speed Way.

Σεξιστικές στιγμές γυναικών πίσω από το τιμόνι - Andreas KΧορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK