Άνετο προβάδισμα για τους Γαλαταριώτη και Ιωάννου

Κερδίζοντας και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του πρώτους μέρους, οι Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου με το VW Polo έκτισαν μια άνετη πρωτοπορία στο φετινό ράλι Τουλίπας. Οι κοντινότεροι τους αντίπαλοι δεν είναι άλλοι από τους Πέτρο Παντελή και Πάμπο Λαό με το Citroen DS3 που βρίσκονται πίσω τους με διαφορά 1.29 λεπτών.

TULIP RALLY 2022 Γαλαταριώτης_Ιωάννου simos galatariotis psaltis autoparts eneos cyprus panikos polycarpou
Ξεκίνησαν συγκρατημένα αλλά ανέβασαν ρυθμό για να βρεθούν πίσω από τους βασικότερους τους αντιπάλους στο φετινό πρωτάθλημα. Σε αυτό βοήθησε και η αποχώρηση των Δημοσθένους και Χριστοδούλου με το Skoda Fabia R5 που κυνήγησαν από κοντά τους πρωταθλητές. Μετά και το τέλος της τέταρτης ειδικής διαδρομής αντιμετώπισαν πρόβλημα με το Fabia με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.

Την τριάδα με το τέλος της πρώτης μέρας έκλεισαν οι Γιάγκου και Νικολάου με το Hyundai i20 που βρίσκονται τώρα μόλις έντεκα δευτερόλεπτα από τη δεύτερη θέση.

Στην τέταρτη θέση και 1.3 δευτερόλεπτα από τους Γιάγκου/Νικολάου είναι οι Ζήνωνος/Χριστοφή με Citroen DS3 R5 ενώ οι Φώτος Γιαννούρηυ και Ανδρέας Χρυσοστόμου ήταν ταχύτεροι όλων στην κατηγορία RC2. Βρίσκονται στην πέμπτη θέση γενικής με διαφορά λιγότερη των πέντε δευτερολέπτων από το Peugeot 208 Rally4 των Πανίκου Πολυκάρπου και Κωνσταντίνου Σιάλου. Βρίσκονται στην πρώτη θέση στη δικίνητη κατηγορία με διαφορά 24 δευτερολέπτων από τους βασικότερους τους αντιπάλους, που δεν είναι άλλοι από τους Χαράλαμπο Τιμοθέου και Παναγιώτη Σιάλο που τους ακολουθούν από την όγδοη θέση. Ανάμεσα τους τα αδέρφια Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με Mitsubishi Lancer Evo IX που κρατούν και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία τους.TULIP RALLY 2022

Ένατοι γενικής και πρώτοι στην RCS2 οι Πέτρου/Γεωργίου με το Mitsubishi Lancer Evo VII ενώ την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι Παφίτης/Γραμμένος με Mitsubishi Lancer Evo IX.

Από τον αγώνα αποχώρησαν οι Χρυσόστομος Παντελή και Ανδρέας Νέστωρος (Honda Civic) και οι Λούης Παπαγεωργίου και Κυριάκος Νικολεττή με Mitsubishi Mirage Proto. Στον αγώνα συνεχίζουν για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της διαδρομής 23 συνολικά πληρώματα.

Η δράση αρχίζει στις 09:30 από το χώρο ανασυγκρότησης δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία με τα 23 πληρώματα να κατευθύνονται στην ειδική διαδρομή στο Γέρι / G. Koutsoullis & Son Ltd. Το πρώτο αυτοκίνητο θα εκκινήσει τη διαδρομή μήκους 11,74 χιλιομέτρων στις 10:08 ενώ στις 10:41 θα ξεκινήσει η διαδρομή στο Τσέρι / OJO Sunglasses μήκους 6.89 χιλιομέτρων. Δύο διαδρομές που θα επαναληφθούν στις 12:14 και 12:47 μετά το ενδιάμεσο σέρβις στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας «Καπνός» στη Λευκωδία. Ο αγώνας της Λευκωσίας θα ολοκληρωθεί στη ράμπα του τερματισμού στις 15:00 το απόγευμα.TULIP RALLY 2022

Ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Ψάλτης/ENEOS διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Κύριος χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2022 είναι η εταιρεία ανταλλακτικών Ψάλτης και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS. Τον αγώνα στηρίζουν η εταιρεία Γαλαταριώτης Motors, αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Honda στην Κύπρο, τα OJO Sun&glasses, η εταιρεία G. Koutsoullis & Son Ltd και η εταιρεία AG Autos & Parts που εξειδικεύεται στην εμπορία οχημάτων και ανταλλακτικών.

 Διαδρομή – Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Εκκίνηση Service Park – 09:30

5 Γέρι – Smartway Motors – 11.74 – 10:08

6 Τσέρι – Toptul/CX80 – 06.89 – 10:41

Ανασυγκρότηση/Σέρβις Λευκωδία – 11:11-11:51

7 Γέρι – Smartway Motors – 11.74 – 12:14

8 Τσέρι – Toptul/CX80 – 06.89 – 12:47

Τερματισμός Λευκωσία – 15:00

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SM Racing News

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK