Άνετη νίκη στην ανάβαση Πισσουρίου για τον Γιάννη Καπετάνιο

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου διοργάνωσε την ανάβαση Πισσουρίου, αγώνας ο οποίος μπορεί να μην προσμετρούσε σε πρωτάθλημα, όμως προσέλκυσε 25 οδηγούς διψασμένους για δράση. Στην πολύ γρήγορη διαδρομή μήκους 2,5 χιλιομέτρων μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τελευταίος πρωταθλητής αναβάσεων (2021), ο Γιάννης Καπετάνιος με Mitsubishi Lancer Evo VIII.

1ος Γιάννης Καπετάνιος ανάβαση Πισσουρίου psaltis autoparts eneos motor oil giannis kapetaniosΑπό την δοκιμαστική διαδρομή ο Καπετάνιος έδειξε τις προθέσεις του για τον αγώνα αφού είχε τον ταχύτερο χρόνο, Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ήταν και πάλι ο ταχύτερος, (01:16.64) ενώ στη δεύτερη έγραψε το εμφαντικό 01:12.28, χρόνος ο οποίος του χάρισε τη νίκη στην αναμέτρηση και παράλληλα κέρδισε και την RCE2. Κοντινότερος του αντίπαλος ήταν ο Λούκας Χριστοφόρου με το Psaltis Autoparts TALEX, ο οποίος όμως ήταν πέραν των τριών δευτερολέπτων πιο αργός, σημειώνοντας έτσι τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας (01:15.67) κερδίζοντας και την κατηγορία RCK1.

1ος Γιάννης Καπετάνιος ανάβαση Πισσουρίου psaltis autoparts eneos motor oil giannis kapetaniosΤον τρίτο καλύτερο χρόνο στον αγώνα (01:16.89) έγραψαν οι Deniz Denner/Omer Topcu με Mitsubishi Lancer Evo VI, πλήρωμα που ήταν δεύτερο στην RCE2. Πίσω τους ο Χρίστος Παναγιώτου (Πικκής) με Mitsubishi Lancer Evo III, καθώς πέτυχε τον καλύτερο του χρόνο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή (01:18.19). Η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα ήταν ο Μιλτιάδης Μιλτιάδους. Ο νεαρός έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα ανάβασης και στο μπάκετ του SPEED CAR EXTREAM ξεχώρισε με την απόδοση του. Το 01:18.25 τον έφερε στην πέμπτη θέση και δεύτερο στην κατηγορία RCK1. Ο Γιώργος Γεωργίου με SEMO BRAVO SPORT ήταν επίσης αρκετά γρήγορος έχοντας τον έκτο καλύτερο χρόνο που ήταν 01:19.46, ενώ τερμάτισε τρίτος στην κατηγορία RCK1.

3ος Deniz Dennerανάβαση Πισσουρίου psaltis autoparts eneos motor oilΈβδομος ταχύτερος ήταν ο Φώτος Φωτιάδης με Mitsubishi Lancer Evo III (01:21.21), κερδίζοντας παράλληλα και την RCS2. Μετά από 9 χρόνια ο Κύρος Γεωργίου αγωνίστηκε σε αγώνα ανάβασης με ένα SEMO BRAVO SPORT. Ο Γεωργίου σημείωσε τον καλύτερο του χρόνο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή (01:22/30), όντας όγδοος γενικής και τέταρτος στην RCK1. Ο Αργύρης Μπέλου με Toyota Crolla GT4 είχε τον ένατο χρόνο (01:23.29) που τον έφερε τέταρτο στην RCE2.

Τον 10o καλύτερο χρόνο της μέρας έγραψε ο Χρίστος Πολυκάρπου με το Psaltis Autoparts BMW E36 M3 που ήταν 01:23.38, ενώ παραλληλία τερμάτισε δεύτερος στην RCS2. 11η θέση και τρίτοι στην RCS2 οι Δημήτρης Λάμπρου/Άλεξ Αλεξάνδρου με Mitsubishi Lancer Evo II, με τον Αβραάμ Αβραάμ να ακολουθεί στην 12η με το Psaltis Autoparts Nissan Pulsar κερδίζοντας και την κατηγορία RCE1.

Αβραάμ Αβραάμ ανάβαση Πισσουρίου psaltis autoparts eneos motor oilΣτην 13η θέση ακολούθησε ο Κυριάκος Κουδούνιας (Renault Clio), ο οποίος ήταν δεύτερος στην ίδια κατηγορία, με τον Στέλιο Κυθρεώτη πίσω από το τιμόνι του SKF Honda Civic να τερματίσει 14ος, κερδίζοντας την RCS1. Ο Γιώργος Πικκής με Ford Escort MKII τερμάτισε στην 15η θέση και δεύτερος στην RCS1 και ο Γιάννης Χριστοφή (Mitsubishi Colt EVO) έμεινε 16ος και πέμπτος στην RCE2.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ανάβαση Πισσουρίου psaltis autoparts eneos motor oil 2022Στην 17η θέση ολοκλήρωσε ο Μάριος Κωνσταντινίδης με το Psaltis Autoparts VW GOLF GTI, ο οποίος ήταν και τρίτος στην RCS1, με τους Ευτύχιο Τρύφωνος/Νικόλα Ψύλλο (Mitsubishi Lancer Evo VII) να γράφουν τον 18o χρόνο αγωνιζόμενοι μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή έτρεξε και ο Χρίστος Πεγιάζης (SKF Mitsubishi Lancer Evo VIII) σημειώνοντας τον 19o χρόνο, με τον Ιωάννη Αυγουστή να ακολουθεί με το ENEOS Suzuki Ignis.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία ανάλλακτών Ψάλτης και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS.

QUIZ- Πόσο καλά ξέρεις τα M3 της BMW;

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK