30 χρόνια μετρά ο αγώνας εις μνήμη του Γιώργου Λαού

Διεξάγεται αύριο στη Λάρvακα τo Laos Trial Rallysprint, αγώvας είς μνήμη των συναθλητών μας Γιώργoυ Λαoύ και Παντελή Ποιητή. Ένας αγώνας που μετρά φέτος 30 χρόνια όταν πρωτοδιοργανώθηκε από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λάρνακας το 1991, χρόνια που έφυγε ο Γιώργος Λαός. Ένας άνθρωπος που υπήρξε o “πατέρας” πoλλώv vέωv αθλητώv με τις συμβoυλές τoυ και έvας από τoυς στυλoβάτες στηv προώθηση τoυ μηχανοκίνητου αθλητισμού στον τόπο μας. Υπήρξε οδηγός, συνοδηγός, διοργανωτής και προετοιμαστής αγωνιστικών αυτοκινήτων με προσωπικές επιτυχίες στο τιμόνι ενός ΜΙΝΙ στις αρχές τις δεκαετίας του 80 αλλά και στο διπλανό μπάκετ του Αντώνη Μιχαηλίδη.

Laos Trial Rallysprint,Συνολικά 43 πληρώματα θα λάβουν μέρος στον αγώνα αύριο Κυριακή 17 Οκτωβρίου σε ένα αγώνα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας, χρηματοδοτεί ο εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά Eneos Motor Oil ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Laos Trial Rallysprint,Το κέντρο του αγώνα θα είναι στο χωριό Αθηένου και η διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα είναι η SMARTWAY MOTORS ΑΘΗΕΝΟΥ. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνουν από την λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο κέντρο της Αθηένου με τον δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά να δίνει την εκκίνηση στις 10. Οι συμμετέχοντες θα κάνουν τρία περάσματα από την ειδική SMARTWAY MOTORS ΑΘΗΕΝΟΥ συνολικής απόστασης 29.73αγωνιστικών χιλιομέτρων και νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα αθροίσει τον καλύτερο χρόνο. Το πρώτο πέρασμα είναι στις 10:18, το δεύτερο στις 12:06 και το τρίτο στις 13:54. Ενδιάμεσα των περασμάτων θα υπάρχει ανασυγκρότηση η οποία θα βρίσκετε στο χώρο στάθμευσης του κέντρου ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ. Ο τερματισμός θα γίνει γύρω στις 14:30.

Laos Trial Rallysprint,Από αγωνιστικής πλευράς, ο αγώνας δεν προσμετρά σε κάποιο πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και αυτό δίνει την ευκαιρία σε πολλά πληρώματα να αγωνιστούν ελεύθερα αφού δεν θα υπάρχει το άγχος τον βαθμών. Δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη λίστα. Ο υιός του Παντελή Ποιητή, Κυριάκος θα ανοίξει τις ειδικές οδηγώντας το αυτοκίνητο πλοηγό. Από κει και πέρα δυνατά ονόματα από το χώρο του ράλι είναι έτοιμα να διεκδικήσουν τη νίκη και μεικτά πληρώματα θα μετρήσουν δυνάμεις απέναντι σε μεγάλο ανταγωνισμό.

Το μεικτό πλήρωμα με οδηγό τον Πέτρο Λαό και συνοδηγό τον Σωτήρη Λαό (Mitsubishi Lancer EVO VI) θα ξεκινήσει πρώτο στον αγώνα ενώ ακολουθεί ο Χρίστος Δημοσθένους με συνοδηγό τον αδερφό του Παντελή Ποιητή, Ανδρέα και αυτοκίνητο Skoda Fabia R5.

Με το Citroen DS3 R5 εκκινούν τρίτοι στον αγώνα οι Κώστας Ζήνωνος-Φάνος Χριστοφή, με τον Ανδρέα Φιλίππου να ξεκινά τέταρτος με συνοδηγό τον υιό του αείμνηστου Γιώργου Λαού, Σάββα, στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO Χ.

Laos Trial Rallysprint,Τη νίκη στην κατηγορία RC2 αναμένετε να διεκδικήσουν οι Γιώργος Παφίτης-Βασίλης Γραμμένος (Mitsubishi Lancer EVO IX), Μιχάλης Ποσείδιας-Λένος Νικολάου (Mitsubishi Lancer EVO Χ), Κώστας και Παναγιώτης Λαός  (Mitsubishi Lancer EVO IX), Κώστας Μιχαηλίδης-Λευτέρης Λαός (Subaru Impreza) και Φοίβος Νικολάου-Σάββας Ζάκος (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Οι Σταύρος Σταύρου-Ελπιδοφόρος Ελπιδοφόρου θα ψάξουν τη διάκριση στην κατηγορία RCS2 έχοντας να αντιμετωπίσουν δυνατά πληρώματα όπως οι Πέτρος Πέτρου-Ρένος Ανδρέου (Mitsubishi Lancer EVO VII), Φώτος Γιανούρη-Ανδρέας Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO V) και Σωκράτης Σωκράτους-Κώστας Ευριπίδου (Subaru Impreza).

Οι Πανίκος Πολυκάρπου-Κωνσταντίνος Σιάλος θα αγωνιστούν με το Peugeot 208 Rally4 και είναι εκ των φαβορί για νίκη στη δικίνητη κατηγορία. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξουν για πρώτη φορά και οι ΧαράλαμποςΤιμοθέου – Παναγιώτης Σιάλος (Peugeot 208). Συνδυασμοί ικανοί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι και οι Ζαχαρίας Μανώλη-Ανδρέας Κυριάκου (Honda CIVIC EP3), Chris Ανδρέου-Γιώργος Αλεξάνδρου (Peugeot 208 Rally4), Χριστόδουλος Χριστοδούλου-Γιάννος Καλλής (Honda CIVIC) και Θωμάς Θεοφάνους-Χρυσόστομος Παντελή (Peugeot 306 GTI), χωρίς βέβαια να υποτιμούνται αι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Top 10: Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του 2021

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.