Το Ράλι Κύπρος στο WRC;… Υπομονή μέχρι την Παρασκευή!

Cyprus Rally – WRC

Όπως είναι ήδη γνωστό η FIA επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να μπορεί φέτος να ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι. Με την ήδη διεξαγωγή τριών αγώνων (Μόντε Κάρλο, Μεξικό και Σουηδία) πριν το Lockdown από την πανδημία αλλά και τις ακυρώσεις αρκετών αγώνων όπως Φιλανδία, Νέα Ζηλανδία και Ουαλίας, τα πράγματα φαίνεται να οδηγούνται προς άλλες κατευθύνσεις. H FIA συμφώνησε με τον promoter του WRC για τον ελάχιστο αριθμό των επτά αγώνων για να μπορέσει να μετρήσει το φετινό πρωτάθλημα. Οι αγώνες που παραμένουν στο ημερολόγιο είναι της Τουρκίας, Γερμανίας και Ιαπωνίας.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι ίσως να συμπεριληφθούν και αγώνες που δεν ήταν στο φετινό ημερολόγιο του WRC. Και εκεί  μπήκε στο παζλ και το Ράλι Κύπρος, που όπως είναι ήδη γνωστό θα διεξαχθεί στις 17-19 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τις φήμες για το ράλι Κύπρος πυροδότησε δημοσίευμα τις ιστοσελίδας DirtFish που φέρει τον εθνικό μας αγώνα και το ράλι Ypres του Βελγίου να έχουν πιθανότητες για ένταξη τους στο ημερολόγιο του WRC.

Σύμφωνα όμως με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου κ. Αντώνη Μιχαηλίδη, ο ΚΣΑ διερευνά την υπόσταση των δημοσιευμάτων και παράλληλα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Διεθνή Ομοσπονδία (FIA) για το θέμα αυτό.

Σε μια τελευταία εξέλιξη – και σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – στο παιχνίδι μπήκε και το Ράλι Roma Di Capitale που μετρά για το πρωτάθλημα του ERC. Τις φήμες για προσμέτρηση του στο WRC ενισχύει και η συμμετοχή της Hyundai με δύο αυτοκίνητα στον αγώνα. Όλα όμως αυτά θα απαντηθούν στη συνεδρία της FIA την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουνίου. Υπομονή!

https://dirtfish.com/rally/wrc/updated-2020-wrc-calendar-set-to-include-new-rallies/

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.