Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis/ENEOS 2019 Ράλι Τίγρης – 4ος Γύρος

Christos DemosthenousΤο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται από την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού στην παρουσία 28 πληρωμάτων ο 4ος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, το Ράλι Τίγρης.

Τα πληρώματα θα πρέπει να καλύψουν οχτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) συνολικής απόστασης 112,44 αγωνιστικών χιλιομέτρων με την πρώτη μέρα να περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (67,28 χιλιομέτρων) και τη δεύτερη άλλες τέσσερις (45,16 χιλιομέτρων). Καινοτομία στο φετινό Tiger Rally είναι ότι η πρώτη μέρα αποτελείται από αμιγώς ασφάλτινες ειδικές, ενώ η δεύτερη από χωμάτινες.

Panayiotis YiangouΣτο αγωνιστικό μέρος, οι περσινοί πρωταθλητές Γαλαταριώτης/Ιωάννου με το Skoda Fabia R5 θα επιδιώξουν ακόμα μια νίκη η οποία θα τους φέρει πιο κοντά σε ακόμα ένα τίτλο. Αναμένεται όμως να έχουν σκληρό ανταγωνισμό από τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα (Citroen DS3 R5) ο οποίος μετά τη νίκη της πρεμιέρας δεν έτρεξε ξανά και στον αγώνα της πόλης του θα θέλει ακόμα μια διάκριση.

Andreas PsaltisΟι Γιάγκου/Κυριάκου με το Hyundai i20 R5 έδειξαν να προσαρμόζονται με το νέο αγωνιστικό και ένας τερματισμός στην πρώτη τριάδα δε θα αποτελούσε έκπληξη. Ο δεύτερος αγώνας του Ανδρέα Ψάλτη με Citroen DS3 R5 και συνοδηγό τον Ανδρέα Χρυσοστόμου είναι περισσότερο για εξοικείωση με το αυτοκίνητο, όμως οι στόχοι όπως και σε κάθε αγώνα είναι ένας τερματισμός στην πρώτη πεντάδα. Όσον αφορά τη μάχη των αυτοκινήτων στη συμβατική κατηγορία, οι Δημοσθένους/Παύλου φαντάζουν σαν το μεγάλο φαβορί, με τους Παντελή/Χριστοδούλου, Πολυκάρπου/Σιάλο και Αντωνίου/Πιερή να έχουν τα φόντα και τις δυνατότητες να διακριθούν.

Constantinos TelevantosΣτη δικήνητη κατηγορία συμμετοχή έδωσαν οχτώ πληρώματα. Οι πρωτοπόροι Τελεβάντος/Σταύρου με το Ford Fiesta θα ψάξουν την Τρίτη συνεχόμενη νίκη η οποία θα τους αποσπάσει περεταίρω στη βαθμολογία. Οι έμπειροι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου, όπως επίσης και οι νεαροί Νικόλας και Μάριος Χ”Ματθαίου και Τανούσης/Χριστοδούλου θα επιδιώξουν να σταματήσουν τη νικηφόρο πορεία των περσινών πρωταθλητών.

Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 13:00 στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού με την πανηγυρική εκκίνηση. Στις 13:30 θα έχουμε την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, την Psaltis Auto Parts – Ypsonas – Silikou, δεύτερη ειδική της μέρας στις 14:30 η Sparco – Alassa – Limnatis. Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος από τις ειδικές διαδρομές τα πληρώματα έχουν ένα μισάωρο σέρβις στην περιοχή του εναερίου όπου και θα είναι το “Service Park”. Θα ακολουθήσει επανάληψη των ειδικών διαδρομών στις 16:30 και 17:30 πριν το τελευταίο σέρβις στις 18:22, στον χώρο του Εναερίου.

Την Κυριακή, η μέρα θα ξεκινήσει στις 9:50, με την διεξαγωγή της iCar sales Cy – Ag.Mamas – Lania, δεύτερη ειδική της μέρας η Andreou Energy – Paxna – Anogyra στις 10:43. Θα ακολουθήσει ένα μισάωρο σέρβις και επανάληψη των ειδικών διαδρομών στις 13:16 και 14:09 αντίστοιχα.  Ακολουθεί ένα δεκάλεπτο φρεσκάρισμα των αγωνιστικών με την τελετή του τερματισμού να είναι προγραμματισμένη στις 15:52 στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

LEG 1:

Tiger Rally Leg 1 Map 2019LEG 2: 

Tiger Rally Leg 2 Map 2019

Tiger Rally Entry List 2019:

Tiger Rally Entry List 2019

Tiger Rally Itinerary 2019:

itinerary Tiger Rally

TIGER RALLY 2019 PREVIEW -4oς Γύρος

Βαθμολογία Οδηγών:

1 Σίμος Γαλαταριώτης            68

2 Παναγιώτης Γιάγκου            40

3 Χρίστος Δημοσθένους         30

4 Πέτρος Παντελή                   30

5 Αλέξανδρος Τσουλόφτας    25

6 Σταύρος Αντωνίου               24

7 Γιώργος Εγγλέζου               22

8 Γιώργος Παφίτης                 22

9 Κώστας Ζήνωνος                15

10 Σοφιανός Ρούσος              6

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.