Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel πέρασε την καρό σημαία του Καναδέζικου Γκραν Πρι στην πρώτη θέση με τον Βρετανό Lewis Hamilton να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κιβώτιο ταχυτήτων της Scuderia. Όμως, η απόφαση των πέντε δευτερολέπτων ποινής που επιβλήθηκε στον Γερμανό, τον έριξε στη δεύτερη θέση.

Ο πρώτος, φυσικά, που εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το συμβάν δεν ήταν άλλος από τον Vettel που δεν έκρυψε τον θυμό του. Χαρακτηριστική ήταν και η κίνηση του να μεταφέρει την ταμπέλα με το νούμερο 1 μπροστά από το μονοθέσιο του.

Η αθλητοπρέπεια του Γερμανού φάνηκε την ώρα της απονομής όταν πήρε το μικρόφωνο, την στιγμή που οι οπαδοί «γιουχαΐζουν» τον Hamilton, λέγοντας ότι ο Lewis δεν φταίει σε τίποτα, αφού δεν ήταν αυτός που πήρε τη γελοία απόφαση!

Χιλιάδες ήταν αυτοί που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την απόφαση αυτή. Σίγουρα ένα τέτοιο περιστατικό πριν 10 χρόνια θα περνούσε απαρατήρητο…  και πριν 30 χρόνια ούτε καν θα το συζητούσαν. Αρκετοί “παλιοί” θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού σχολίασαν την απόφαση της  FIA στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης..

 

Δείτε τι είπαν:

 

 

 

 

 

 

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.