Την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν μόνο τρία χρώματα P Zero σε κάθε αγώνα. Θα είναι πάντοτε τα ίδια – λευκό, κίτρινο και κόκκινο – αντιπροσωπεύοντας τη σκληρή, μέση και μαλακή γόμα σε κάθε αγώνα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα υπάρχουν μόνο τρεις γόμες. Αντίθετα η σκληρή, μέση και μαλακή γόμα θα διαφέρουν από αγώνα σε αγώνα ώστε να ταιριάζουν με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε πίστας. Για παράδειγμα η κόκκινη μαλακή γόμα για το Μονακό θα διαφέρει σημαντικά από την κόκκινη μαλακή γόμα για το Silverstone ή τη Suzuka. Ο ακριβής αριθμός των γομών που θα είναι διαθέσιμος, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα από μαλακή μέχρι σκληρή, θα γίνει γνωστός το Δεκέμβριο, μετά την πιστοποίηση από τη FIA.

Πριν από κάθε αγώνα, του χρόνου, η Pirelli θα αποκαλύπτει τις γόμες που θα παίζουν το ρόλο της σκληρής, μέσης και μαλακής επιλογής για το Σαββατοκύριακο. Το νέο σύστημα διευκολύνει τον απλό θεατή όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ των ελαστικών. Επιπλέον επιτρέπει στους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες, να ξέρουν ποιες συγκεκριμένες γόμες, χρησιμοποιούνται. Τα χρώματα των ενδιάμεσων και βρόχινων ελαστικών Cinturato παραμένουν ίδια για την επόμενη χρονιά – πράσινο και μπλε – αντίστοιχα. “Συζητούσαμε γι’ αυτό, με τις ομάδες, τη FIA και τη Formula 1, για καιρό. Η ιδέα πίσω από την αλλαγή είναι να καταστήσουμε πιο εύκολα αναγνωρίσιμα και κατανοητά όλα τα ελαστικά – ειδικά για την τηλεόραση – ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε τις εξειδικευμένες γόμες που χρησιμοποιούνται σε κάθε αγώνα ”, δήλωσε ο επικεφαλής αγώνων της Pirelli Mario Isola

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.