Είναι πλέον επίσημο. Ο Fernando Alonso αποχωρεί από τη Fromula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ύστερα από πέντε χρόνια στην ομάδα και 17 σεζόν πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου, αποφάσισε να αποχωρήσει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Alonso, ο οποίος γιόρτασε τα 37 του χρόνια τον περασμένο Ιούλιο, εκτός από τους δύο παγκόσμιους τίτλους, κατάφερε να κερδίσει 32 νίκες στη φόρμουλα ένα, 22 pole positions ενώ ανέβηκε 97 φορές στο βάθρο των νικητών. Παράλληλα, το 2005 έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του θεσμού.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη φόρμουλα ένα το 2000 σαν δοκιμαστής οδηγός στην ομάδα του ανθρώπου που τον… ανακάλυψε. Δηλαδή στην ομάδα της Benetton του Flavio Briatore. Το 2001 πήγε στην ομάδα της Minardi ενώ το 2002 ήταν δοκιμαστής στην ομάδα της Renault. Στη γαλλική ομάδα συμμετείχε απο το 2003 μέχρι το 2006. Εκεί όπου πήρε και τους δύο παγκόσμιούς του τίτλους. Το 2007 πήγε στη McLaren ενώ το 2008 και το 2009 επέστρεψε πίσω στη Renault. Από το 2001 μέχρι και το 2014 ντύθηκε στα κόκκινα για την ομάδα της Ferrari και από το 2015 μέχρι σήμερα και πάλι στην ομάδα της McLaren.

Μετά την εξελιξη αυτή ο Ισπανός δήλωσε.”Μετά από 17 χρόνια στο χώρο έφτασε η στιγμή για μένα να κάνω μια αλλαγή και να προχωρήσω”. Όπως είναι γνωστό ο Alonso κέρδισε φέτος τον 24ωρο αγώνα του Le Mans με την ομάδα της Toyota ενώ υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον από ομάδες για μεταπήδηση του στο Αμερικανικό πρωτάθλημα των IndyCar. “Απόλαυσα κάθε λεπτό στη 17χρονη καριέρα μου και δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μου χάρισαν τόσες ευχάριστες στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τη McLaren. Η καρδία μου θα είναι για πάντα με την ομάδα. Γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους στην ομάδα και θέλω να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν για να διευρύνω τους ορίζοντες μου και να αγωνιστώ και σε άλλου είδους άγωνες σε αυτό το άθλημα”. Τέλος, ο Ισπανός ευχαρίστησε τις πρώην ομάδες που έτρεξε, τους συναθλητές και συνεργάτες του, τους δημοσιογράφους αλλά και τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο. “Είμαι σίγουρος ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον”!!!

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.