Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting 2018:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Ιανουάριου 2019, στο Ολυμπιακό Μέγαρο η τελετή Απονομής Επάθλων του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting 2018. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκίνητου κύριος Αντώνης Μιχαηλίδης, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων, αθλητές του karting και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του αθλήματος και τελούσε υπό την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκίνητου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Karting κύριος Θεόδωρος Μωυσέως στην ομιλία του παρουσίασε το έργο της Επιτροπής Karting για το 2018 και εξάγγειλε την προκήρυξη του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting για το 2019.

Στο χαιρετισμό του ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων αθλητισμού, κύριος Φοίβος Ζαχαριάδης, αφού συγχάρηκε το πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Karting για το έργο που επιτελούν, τους κάλεσε σε περαιτέρω συναντήσεις με σκοπό την εξεύρεση τρόπων προώθησης του αθλήματος στα σχολεία.

Στο δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκίνητου κύριος Αντώνης Μιχαηλίδης συγχάρηκε την Επιτροπή Karting για το έργο της και επαναβεβαίωσε την στήριξη του ΚΣΑ στο karting.

Μετά την λήξη των ομιλιών ακολούθησε η βράβευση των Πρωταθλητών 2018 στις κατηγορίες Open και KZ2. Στην κατηγορία Open (αυτόματα)   βραβεύθηκαν οι αθλητές Βασίλης Γραμμένος, 3ος στην γενική βαθμολογία,  Δήμος Επισκόπου, 2ος στην γενική βαθμολογία και η Πρωταθλήτρια Φωτεινή Θεοδώρου.

Στην κατηγορία ΚΖ2 (εξατάχυτα) βραβεύθηκαν οι  Ανδρέας Αβραάμ, 3ος στην γενική βαθμολογία,  Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης, 2ος στην γενική βαθμολογία και τέλος ο Πρωταθλητής της κατηγορίας για το 2018, Στέλιος Κυθρεώτης.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Στέλιος Κυθρεώτης, εκ μέρους των βραβευθέντων και των αθλητών karting, πέραν των ευχαριστιών κάλεσε όλους του συναθλητές του να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα του 2019 μαζικά, ενώ εξήγησε στους παρευρισκόμενους πόσο απαιτητικό και δύσκολο είναι το άθλημα του karting αλλά και πόσο σημαντικό για τους νέους.

Η Κυπριακή Επιτροπή Karting στα πλαίσια της  αναγνώρισης και εκτίμησης της προσφορά προς το άθλημα του karting θεσμοθέτησε τα βραβεία προσφοράς στο χώρο του karting. Τα βραβεία προσφοράς για το 2018 απονεμήθηκαν στους κύριους Κώστα Θεοχαρίδη, Γιώργο Αλεξάνδρου, Σταύρο Έλληνα και Πανικό Αντωνίου.

Επίσης η Κυπριακή Επιτροπή Karting βράβευσε τα δικά της παιδιά, γέννημα-θρέμμα του κυπριακού karting, Βλαδίμηρο Τζωρτζή για την παρουσία του σε διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και Ευτύχιο Έλληνα για τις μεγάλες του επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο βρετανικό πρωτάθλημα της Porsche το 2018.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Θεόδωρος Μωυσέως παρουσίασε το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Νέων Οδηγών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στο οποίο έχει συμπεριληφθεί και η Κύπρος. Σκοπός του προγράμματος είναι η αξιολόγηση, εκπαίδευση και περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητών karting. Διεθνούς φήμης εκπαιδευτές με τεράστια εμπειρία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα παραδώσουν σεμινάρια, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους και θα αξιολογήσουν τους αθλητές. Οι νικητές του προγράμματος θα κερδίσουν σημαντικά έπαθλα ανάμεσα σε άλλα δοκιμαστικό σε μονοθέσιο φόρμουλα 4 και αξιολόγηση από το πρόγραμμα οδηγών της ομάδας Renault F1.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.