Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis/ENEOS 2019

42o Ράλι Αφροδίτης – 7ος Γύρος

Panayiotis YiangouΤο Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου με 1η Δεκεμβρίου διεξάγεται ο τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές οι οποίες χωρίζονται σε δύο μέρες και θα γίνουν στην καρδιά του δάσους Πάφου. Πρόκειται για κλασσικές ορεινές διαδρομές οι οποίες έχουν αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας και απαιτείται σωστή στρατηγική από τα πληρώματα, καθώς οι συνεχόμενες στροφές εύκολα μπορούν να φέρουν το λάθος που ίσως στοιχίσει αρκετά σε χρόνο.

Stavros AntoniouΤο Σάββατο το μεσημέρι θα διεξαχθούν οι ειδικές Αναδιού-Σταυρός (11:53) και Σταυρός-Φράγμα Κανναβιού (12:26) οι οποίες θα επαναληφθούν το απόγευμα, η πρώτη στις 14:59 και η δεύτερη στις 15:32. Η Κυριακή περιλαμβάνει ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές, στο Μονασίλακας-Κοιλάδα των Κέδρων (9:13) και Μονασίλακας Φράγμα Καναβιού (9:56), οι οποίες θα επαναληφθούν στις 12:39 και 13:22 αντίστοιχα. Το μεγάλο φινάλε της φετινής σεζόν ξεκινά και ολοκληρώνετε από την Πλατεία Δημαρχείου Πάφου όπου θα βρίσκεται η ράμπα εκκίνησης/τερματισμού.

Ο τελευταίος αγώνας συγκέντρωσε τις λιγότερες φετινές συμμετοχές εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους του προγράμματος, δεκαπέντε τον αριθμό,  παρά το γεγονός ότι θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής. Οι δις πρωταθλητές Κύπρου Γαλαταριώτης/Ιωάννου προηγούνται στη βαθμολογία με 93 βαθμούς και με το νέο τους απόκτημα, το Volkswagen Polo R5, θα επιδιώξουν να συνεχίσουν το σερί κατακτώντας τον τρίτο διαδοχικό τίτλο της καριέρας τους. Κύριοι αντίπαλοι στη μάχη του πρωταθλήματος είναι οι Γιάγκου-Κυριάκου οι οποίοι τρέχουν με το Hyundai i20 R5. Απέχουν μόλις δέκα βαθμούς από την κορυφή και με αυξημένο το συντελεστή στον τελευταίο αγώνα (1.50) θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Ανοικτή είναι η υπόθεση και για την τρίτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος από τους Αντωνίου-Πιερή και Παντελή-Χριστοδούλου, και οι δύο με Mitsubishi Lancer. Τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός ενώ τα δύο αυτά πληρώματα διεκδικούν και τον τίτλο στην κατηγορία RC2. Ικανοί για το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στη γενική όσο και στην κατηγορία RC2 είναι και οι Ζήνωνος-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO10) και Φιλίππου-Δημητρίου (Subaru Impreza). Όσον αφορά την κατηγορία RCS2, με τον τίτλο να έχει κριθεί υπέρ των Νέστωρος-Καλλή, τη νίκη στον τελευταίο αγώνα αναμένετε θα διεκδικήσουν εφτά πληρώματα με φαβορί τους Πενταρά-Ονησιφόρου. Στη δικίνητη κατηγορία θα τρέξει μόνο ένα πλήρωμα και αυτοί είναι το ζεύγος Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου. Χορηγός του αγώνα αλλά και του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι η εταιρία ΨΑΛΤΗΣ Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Constantinos Televantos

Βαθμολογία Οδηγών:

1 Σίμος Γαλαταριώτης            93

2 Παναγιώτης Γιάγκου           83

6 Σταύρος Αντωνίου              64

4 Πέτρος Παντελή                 63

9 Κώστας Ζήνωνος               41

7 Γιώργος Εγγλέζου              34

3 Χρίστος Δημοσθένους         30

5 Αλέξανδρος Τσουλόφτας     25

9 Πανίκος Πολυκάρπου          25

10 Κων/νος Τελεβάντος         22

– Γιώργος Παφίτης                 22

 

ΤΕΛΟΣ

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.