autokinito.com.cy by Petros Soutzis

Στο Χόκενχαιμ για δοκιμές ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Στο Χόκενχαιμ για δοκιμαστικά με τη νέα του ομάδα βρίσκεται από χθες ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Ο νεαρός Κύπριος πιλότος θα οδηγήσει για πρώτη φορά το μονοθέιο της καινούριας του ομάδας σε ένα διήμερο τεστ δοκιμών στην πίστα του Χόκενχαιμ. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Τζιωρτζής θα τρέχει φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula Renault 2.0 με τα χρώματα της Βρετανικής Fortec.

Ο Βλαδίμηρος θα είναι ένας εκ των τεσσάρων οδηγών της ομάδας στο Πρωτάθλημα, το οποίο αρχίζει τον ερχόμενο μήνα. Ένα πρωτάθλημα το οποίο επισκέπτεται ιστορικές πίστες της Formula 1 όπως Paul Ricard, Monza, Silverstone, Monaco, Spielberg, Spa – Francorchamps, Hungaroring, Nürburgring, Hockenheimring και Circuit de Catalunya.

Η Fortec είναι μια μεγάλη Βρετανική ομάδα που δραστηριοποιείται σήμερα σε έξι διαφορετικά πρωταθλήματα, ενώ στο παρελθόν με τα χρώματά της έχουν αγωνιστεί σημαντικοί πιλότοι όπως οι Juan-Pablo Montoya, Heikki Kovalainen και Sergey Sirotkin. Τα μονοθέσια της Formula Renault 2.0 φέρουν 4κύλινδρο, 16βαλβιδο κινητήρα 1998cc και αποδίδουν 210 ίππους.

Exit mobile version