Ράλι Κύπρος:

AUTO - ERC LETTONIE RALLY -  2019Λίγες εβδομάδες μας χωρίζουν από την μεγάλη γιορτή της ταχύτητας, το Ράλι Κύπρος. Με μόλις ένα αγώνα να απομένει μέχρι το τέλος της σεζόν, τρεις οδηγοί διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Chris Ingram, Alexey Lukyanuk και Lukasz Habaj θα δώσουν μια σκληρή μάχη στα κυπριακά χώματα αφού και οι τρεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στον εθνικό μας αγώνα. Μαζί τους φυσικά και ο πολυνίκης Nasser Al Attiyah όπως και οι Κύπριοι οδηγοί που έδειξαν ότι μπορούν να συναγωνιστούν τους ευρωπαίους αντιπάλους τους. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν λήξουν και επίσημα οι δηλώσεις συμμετοχής.

AUTO - ERC LETTONIE RALLY -  2019Στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος βρίσκεται η αποκάλυψη του φετινού θεσμού. Ο Βρετανός Chris Ingram ο οποίος, χωρίς να κερδίσει αγώνα φέτος, κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη θέση, μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή, Alexey Lukyanuk. Το ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας του Chris είναι πως η μητέρα του δημιούργησε σελίδα στο GoFundMe για να μαζευτούν λεφτά έτσι ώστε ο γιος της να μπορέσει να τρέξει στο ράλι μας! Ο Chris θέλει να γίνει ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει τον θεσμό από το 1967, όταν στέφθηκε πρωταθλητής ο Vic Elford.  Δεύτερος, ένα βαθμό μόλις πίσω από τον Ingram, βρίσκεται ο πρωταθλητής και νικητής του Ράλι Κύπρος 2016, Alexey Lukyanuk. Ο Ρώσος είχε μια δραματική σεζόν μέχρι στιγμής, η οποία ξεκίνησε με δυο εγκαταλείψεις! Βρήκε τον ρυθμό του στην συνέχεια με μια δεύτερη θέση και μια νίκη στην Πολωνία, πριν τον χτυπήσει και πάλι η ατυχία στην Ιταλία και μια 15η θέση στην Τσεχία. Μετά τα αποτελέσματα αυτά βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 107 βαθμούς. Τρίτος στο πρωτάθλημα βρίσκεται ο ταχύτατος Πολωνός Lukasz Habaj που μπήκε φορτσάτα στην σεζόν με μια νίκη στην Πορτογαλία και δυο τρίτες θέσεις σε Ισπανία και Πολωνία. Όμως η 16η θέση που πήρε στον αγώνα της Ιταλίας και η εγκατάλειψη του στη Τσεχία τον έριξαν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και σίγουρα θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Το φετινό ράλι Κύπρος θα είναι ο έβδομος γύρος του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  αλλά και ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, και παραμένει και φέτος ο μοναδικός αγώνας στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ενώ αποτελεί και τον πέμπτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι. Η φετινή διαδρομή θα έχει συνολικό μήκος 684,10 χιλιόμετρα από τα οποία τα 200,07 απαρτίζουν τα αγωνιστικά χιλιόμετρα των δώδεκα ειδικών διαδρομών. Και φέτος ο αγώνας μας θα είναι μικτής επιφάνειας με το 87% θα είναι χωμάτινες και το 13% ασφάλτινες. Η βάση του αγώνα θα είναι η Λευκωσία όπου εκεί θα βρίσκονται τόσο το service park όσο και το Αρχηγείο και το Γραφείο Τύπου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός παραμένουν στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.