Ρεκόρ 0-100 σε 1.1 από ένα… Civic (VIDEO)

Δεδομένου ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου μια BMW σχεδόν δύο τόνων μπορεί να φτάσει τα 100 από στάση σε 2,6 δευτερόλεπτα, αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε μπει σε μια νέα εποχή επιτάχυνσης. Παράλληλα, η νέα γενιά ηλεκτρικών έρχεται να κτυπά τα εκατό χιλιόμετρα σε λιγότερο από 2 δευτ. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν και βελτιώνουν τα Honda Civic.

Αυτό είναι ένα από τα έξι Civic που ετοίμασε η P-Racing για τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου Haltech και αποτελεί ένα τετρακίνητο τέρας που χρησιμοποιεί ακόμη τον τετρακύλινδρο K24 της Honda, έστω και αν έχουν απομείνει ελάχιστα κομμάτια από την αρχική του μορφή. Έχουν προστεθεί ένας στροφαλοφόρος, νέα έμβολα από την JE, εντελώς καινούργιο θόλο πιστονιών και έναν turbo Garrett 76 mm που τροφοδοτείται με 4 bar πίεση και παράγει συνολικά 1500 ίππους. Ως αποτέλεσμα, μπόρεσε να καλύψει το 400αρι σε 7,45 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 100 από στάση σε 1.1 και με τελική ταχύτητα τα 299 χιλιόμετρα την ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΥΤΖΙΗΣ ΟΔΗΓΕΙ TO HONDA CIVIC TYPE – R

Στο βίντεο μπορείτε να βρείτε την προσπάθεια-ρεκόρ (περίπου στα τρία λεπτά), ωστόσο αξίζει να δείτε ολόκληρο το βίντεο, γιατί όλα τα Civic της P-Racing είναι εντυπωσιακά.

Δείτε το βίντεο εδώ:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της HONDA

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.