Ρεκόρ 0-100 σε 1.1 από ένα… Civic (VIDEO)

Δεδομένου ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου μια BMW σχεδόν δύο τόνων μπορεί να φτάσει τα 100 από στάση σε 2,6 δευτερόλεπτα, αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε μπει σε μια νέα εποχή επιτάχυνσης. Παράλληλα, η νέα γενιά ηλεκτρικών έρχεται να κτυπά τα εκατό χιλιόμετρα σε λιγότερο από 2 δευτ. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν και βελτιώνουν τα Honda Civic.

Αυτό είναι ένα από τα έξι Civic που ετοίμασε η P-Racing για τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου Haltech και αποτελεί ένα τετρακίνητο τέρας που χρησιμοποιεί ακόμη τον τετρακύλινδρο K24 της Honda, έστω και αν έχουν απομείνει ελάχιστα κομμάτια από την αρχική του μορφή. Έχουν προστεθεί ένας στροφαλοφόρος, νέα έμβολα από την JE, εντελώς καινούργιο θόλο πιστονιών και έναν turbo Garrett 76 mm που τροφοδοτείται με 4 bar πίεση και παράγει συνολικά 1500 ίππους. Ως αποτέλεσμα, μπόρεσε να καλύψει το 400αρι σε 7,45 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 100 από στάση σε 1.1 και με τελική ταχύτητα τα 299 χιλιόμετρα την ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΥΤΖΙΗΣ ΟΔΗΓΕΙ TO HONDA CIVIC TYPE – R

Στο βίντεο μπορείτε να βρείτε την προσπάθεια-ρεκόρ (περίπου στα τρία λεπτά), ωστόσο αξίζει να δείτε ολόκληρο το βίντεο, γιατί όλα τα Civic της P-Racing είναι εντυπωσιακά.

Δείτε το βίντεο εδώ:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της HONDA

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.