Νίκη και κορυφή για την ομάδα της Ford  

Ράλι Μεξικό 2018: Ο πρώτος οδηγός της ομάδας της Ford, Sebastien Ogier, έφυγε από το ράλι του Μεξικό όχι μόνο με μια εκπληκτική νίκη αλλά και με τους βαθμούς που τον ανεβάζουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο τρίτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 πήρε τα ηνία στο μέσο του δευτέρου σκέλους αφού την πρώτη μέρα «καθάριζε» το δρόμο μιας και ξεκινούσε πρώτος. Κατάφερε να φτιάξει ένα προβάδισμα 35 δευτερολέπτων το βράδυ του Σαββάτου και ξεκίνησε την Κυριακή με στόχο να εξασφαλίσει τη δεύτερη του φετινή νίκη. Ο κοντινότερους του αντίπαλος ήταν ο Kris Meeke ο οποίος υπέπεσε σε ένα λάθος για να χρεωθεί άλλα 47 δευτερόλεπτα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον οδηγό της Ford Να κλειδώσει τη νίκη.

Με αυτό τον τρόπο,  Γάλλος κατάφερε να αντιστρέψει το μέτριο ξεκίνημα της Παρασκευής και να πάρει μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Χάρη στη δεύτερη του νίκη στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, ο Sebastien Ogier πήρε κεφάλι στη βαθμολογία οδηγών. Συγκεκριμένα με τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης έφτασε τους 56, τέσσερις περισσότερους από το δεύτερο Thierry Neuville.

Παράλληλα στη βαθμολογία των κατασκευαστών η ομάδα της M-Sport ανέβηκε από την τέταρτη θέση, στη δεύτερη, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις της για το φετινό τίτλο.

FORD WRC TEAM - MEXICO -1 nicos mitsouras 

Αποτελέσματα

1 Sebastien Ogier       Ford                3:53.58.0

2 Dani Sordo               Hyundai           1.13.6

3 Kris Meeke               Citroen            1.29.2

4 Andreas Mikkelsen  Hyundai           1.48.4

5 Sebastien Loeb        Citroen            2.34.6

6 Thierry Neuville        Hyundai           9.13.0

7 Pontus Tidemand     Skoda              10.34.7

8 Jari-Matti Latvala     Toyota             15.47.1

9 Gus Greensmith      Ford                17.19.3

10 Pedro Heller           Ford                24.28.1 

PHOTOS: Nikos Mitsouras / Reporter Images

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.