Ράλι Μεξικό 2018

Ο πρώτος οδηγός της ομάδας της Ford, Sebastien Ogier, έφυγε από το ράλι του Μεξικό όχι μόνο με μια εκπληκτική νίκη αλλά και με τους βαθμούς που τον ανεβάζουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο τρίτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 πήρε τα ηνία στο μέσο του δευτέρου σκέλους αφού την πρώτη μέρα «καθάριζε» το δρόμο μιας και ξεκινούσε πρώτος. Κατάφερε να φτιάξει ένα προβάδισμα 35 δευτερολέπτων το βράδυ του Σαββάτου και ξεκίνησε την Κυριακή με στόχο να εξασφαλίσει τη δεύτερη του φετινή νίκη. Ο κοντινότερους του αντίπαλος ήταν ο Kris Meeke ο οποίος υπέπεσε σε ένα λάθος για να χρεωθεί άλλα 47 δευτερόλεπτα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον οδηγό της Ford Να κλειδώσει τη νίκη.

Με αυτό τον τρόπο,  Γάλλος κατάφερε να αντιστρέψει το μέτριο ξεκίνημα της Παρασκευής και να πάρει μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Χάρη στη δεύτερη του νίκη στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, ο Sebastien Ogier πήρε κεφάλι στη βαθμολογία οδηγών. Συγκεκριμένα με τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης έφτασε τους 56, τέσσερις περισσότερους από το δεύτερο Thierry Neuville.

Παράλληλα στη βαθμολογία των κατασκευαστών η ομάδα της M-Sport ανέβηκε από την τέταρτη θέση, στη δεύτερη, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις της για το φετινό τίτλο.

 

Αποτελέσματα

1 Sebastien Ogier       Ford                3:53.58.0

2 Dani Sordo               Hyundai           1.13.6

3 Kris Meeke               Citroen            1.29.2

4 Andreas Mikkelsen  Hyundai           1.48.4

5 Sebastien Loeb        Citroen            2.34.6

6 Thierry Neuville        Hyundai           9.13.0

7 Pontus Tidemand     Skoda              10.34.7

8 Jari-Matti Latvala     Toyota             15.47.1

9 Gus Greensmith      Ford                17.19.3

10 Pedro Heller           Ford                24.28.1 

PHOTOS: Nikos Mitsouras / Reporter Images

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.