Τσουλόφτας και Ηλία οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος

HONDA/GALATARIOTIS – ENI ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ 2021 – 4ος – 5ος Γύρος

Cyprus Rally Finish alexandros tsouloftasΤο διήμερο Ράλι Κύπρος ήταν ένας αγώνας που μετρούσε σαν δύο ξεχωριστοί αγώνες για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, όπου η εταιρία Ανταλλακτικών Ψάλτης και τα λιπαντικά ENEOS είναι χορηγοί.

QUIZ: Πόσο ξέρεις από Ράλι Κύπρος;Οι διπλοί βαθμοί που ήταν διαθέσιμοι κατά το διήμερο έδιναν την ευκαιρία στα πληρώματα που συμμετείχαν να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ούτως ώστε να υλοποιήσουν τους στόχους τους, ειδικότερα αυτούς που διεκδικούν το πρωτάθλημα στην γενική κατάταξη αλλά και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Πέτρος Παντελή PETROS PANTELIS CYPRUS RALLYΜεγάλοι κερδισμένοι ήταν οι Τσουλόφτας-Ηλία με το Psaltis Autoparts VW Polo R5. Το πλήρωμα κατάφερε να μαζέψει το μάξιμουμ των βαθμών και με αυτό το αποτέλεσμα πέρασαν επικεφαλής στην βαθμολογία με 147 βαθμούς.

Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου με το δικό τους Hengst Filter VW Polo R5 παρόλο που ολοκλήρωσαν πρώτοι το Σάββατο εντούτοις μια ποινή που δέχθηκαν τους άφησε δεύτερους γενικής. Το πλήρωμα νοιώθοντας κατάφορα αδικημένο αποφάσισε να μην αγωνιστεί την Κυριακή και έτσι από πρώτοι στην βαθμολογία οπισθοχώρησαν δεύτεροι με 142 βαθμούς μαζεύοντας μόνο τους βαθμούς της δεύτερης θέσης το Σαββάτου.

Πέτρος Παντελή PETROS PANTELIS CYPRUS RALLYΟι Παντελή και Λαός με το Psaltis / SKF Citroen DS3 R5 ήταν τρίτοι το Σάββατο και δεύτεροι την Κυριακή και με 102.25 βαθμούς στην κατοχή τους εξακολουθούν να είναι στο κόλπο του τίτλου.

Χριστοδούλου-Ξενοφώντος  CYPRUS RALLY  2021Στην κατηγορία RC 2 οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγώνα αφού κέρδισαν μετά από πολύ καλή απόδοση και τις δυο μέρες, αποτέλεσμα που τους έφερε δεύτερους γενικής με 115 βαθμούς.  Οι Αντωνίου-Πιερής και Σάββα-Παπανδρέου μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση και με αυτό το αποτέλεσμα εξακολουθούν να είναι πρώτοι στην βαθμολογία με 151.25 βαθμούς δυο αγώνες πριν το τέλος. Τρίτοι στην βαθμολογία με 101.75 είναι οι Ρούσος-Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO Χ) οι οποίοι μάζεψαν βαθμούς μόνο το Σάββατο καθώς την Κυριακή αποχώρησαν μετά απο μηχανικό πρόβλημα.

Σταύρος Αντωνίου STAVROS ANTWNIOU CYPRUS RALLY Στην δικίνητη κατηγορία και πιο συγκεκριμένα στις κλάσεις 2 WD και RC 4 αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Τελεβάντος-Σταύρου με Peugeot 208. Το δίδυμο ξεκίνησε τον αγώνα απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό με κυριότερους αντίπαλους τους Μανώλη-Ευριπίδου με το EXIDE Honda Civic.

Η εξέλιξη του αγώνα μέχρι το τέλος του Σαββάτου τους άφησε μόνους πρώτους με μεγάλη μάλιστα διαφορά. Την Κυριακή απλά έπρεπε να διαχειριστούν σωστά το προβάδισμα, κάτι που έκαναν με μεγάλη επιτυχία.

Έτσι με δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες  πέρασαν πρώτοι στην βαθμολογία με 147 βαθμούς. Οι Μανώλης-Ευριπίδου με τερματισμό στην τρίτη και δεύτερη θέση τις δυο μέρες είναι δεύτεροι με 134 βαθμούς και εξακολουθούν να είναι στο κόλπο του τίτλου.

Γιαννούρη-Χρυσοστόμου CYPRUS RALLYΟι Τζιωρτζής-Αριστοδήμου ολοκλήρωσαν στην τρίτη και τέταρτη θέση κατά το διήμερο και βρίσκονται τρίτοι γενικής με 126.5 βαθμούς.

Στην κατηγορία RC S2 οι Γιαννούρης-Χρυσοστόμου με το Psaltis / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO V ήταν οι μεγάλοι νικητές αφού κέρδισαν και τις δυο μέρες. Πλέον φιγουράρουν πρώτοι στη βαθμολογία με 107 βαθμούς έναντι 81 των δεύτερων Έλληνα-Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO VII) οι οποίοι μάζεψαν βαθμούς μόνο την Κυριακή καθώς το Σάββατο δεν ολοκλήρωσαν.

Κύριος χορηγός του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι η εταιρία Ψάλτης Autoparts με τις μπαταρίες EXIDE και την Comline Auto Parts.

Σεξιστικές στιγμές γυναικών πίσω από το τιμόνι - Andreas K

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK