Με 11 ειδικές διαδρομές το φετινό Ράλι Κύπρος

Από δέκα χωμάτινες ειδικές διαδρομές και μια αμιγώς ασφάλτινη υπερειδική, αποτελείται η διαδρομή του Ράλι Κύπρος 2020, δεύτερου φετινού γύρου του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου.

Cyprus Rally 2020 - ItineraryΗ διαδρομή καλύπτει συνολικά  513,98 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 181,12 είναι ειδικές διαδρομές. Επίκεντρο του αγώνα είναι η Λευκωσία με το Service Park στην Αγλαντζιά και το Αρχηγείο στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

Φετινή καινοτομία είναι η Eneos Super Special Stage που θα διεξαχθεί στην Achna Speedway την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, με το πρώτο αγωνιστικό να μπαίνει στην ασφάλτινη διαδρομή μήκους 3,3χλμ στις 14:26. Ακολούθως, στον ίδιο χώρο θα γίνουν και οι απονομές στους νικητές του εθνικού μας αγώνα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (17/10) περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες (πρωί – απόγευμα) ειδικές διαδρομές στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ την Κυριακή (18/10) θα γίνουν δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακα, πριν την υπερειδική στην Άχνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

AUTO - ERC CYPRUS RALLY 2019ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου
17:00  Αγλαντζιά – Εκκίνηση (χωρίς θεατές)
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου
08:48  Ε.Δ. 1 Thomason Machinery Αγιος Επιφάνιος 1               18,26χλμ
09:46  Ε.Δ. 2 Sigan Ξυλιάτος 1                                                         19,65χλμ
10:29  Ε.Δ. 3  Anco Ασίνου 1                                                             14,99χλμ

13:22  Ε.Δ. 4 Thomason Machinery Αγιος Επιφάνιος 2            18,26χλμ
14:20  Ε.Δ. 5 Sigan Ξυλιάτος 2                                             19,65χλμ
15:03  Ε.Δ. 6  Anco Ασίνου 2                                                14,99χλμ

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου                          
08:29  Ε.Δ. 7 Cablenet Λεύκαρα 1                                                   26,56χλμ
09:17  Ε.Δ. 8 Smartway Αναλυόντας 1                                           14,45χλμ
11:20  Ε.Δ. 9 Cablenet Λεύκαρα 2                                                   26,56χλμ
12:08  Ε.Δ. 10 Smartway Αναλυόντας 2                                         14,45χλμ
14:26  Ε.Δ. 11 Eneos Super Special – Achna Speedway                 3.3χλμ
16:99  Τερματισμός – Απονομές

Λεπτομέρειες για την υπερειδική διαδρομή της Άχνας θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  Τα 10 αγαπημένα μας Ιαπωνικά όπλα των 90’s (Photos)

Σημειώνεται ότι σε συμμόρφωση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού που προνοούνται στα σχετικά Πρωτόκολλα και Οδηγίες της FIA, του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ΚΟΑ, φέτος υπάρχουν διαφοροποιήσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι, δεν θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Εκκίνηση και αντί αυτής θα γίνει μια λιτή τελετή εκκίνησης χωρίς θεατές, την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου. Στο Service Park δεν θα επιτρέπεται η είσοδος θεατών, επισκεπτών και δημοσιογράφων, ενώ θα ισχύουν αυστηροί περιορισμοί ως προς την είσοδο των μηχανικών των διαγωνιζόμενων που θα είναι και οι μόνοι που θα έχουν πρόσβαση.

Οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να προσεγγίσουν τα πληρώματα για δηλώσεις, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πριν μπουν στο Service Park.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση θεατών στις ειδικές διαδρομές από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.

Αυστηρά περιορισμένη θα είναι και η πρόσβαση στο Αρχηγείο και το Κέντρο Τύπου όπου θα εισέρχονται ελάχιστα διαπιστευμένα άτομα.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου με Χρυσό Χορηγό την CABLENET και Χορηγούς τα λιπαντικά ENEOS και την Ψάλτης Auto Parts. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Δήμος Αγλαντζιάς, η Αστυνομία Κύπρου, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ, το Shark Energy Drink και οι εταιρείες Thomason Machinery, Sigan, Anco, Smartway Motors και STS Events

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.