Κυρίαρχος ο Τσουλόφτας στο Ράλι Κύπρος

Κερδίζοντας και τις έξι ειδικές διαδρομές της Κυριακής και έχοντας πετύχει το δεύτερο χρόνο και στις πέντε ειδικές διαδρομές του Σαββάτου (25/9) ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία στο μπάκετ ενός Volkswagen Polo GTi κέρδισε το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Με τη νίκη αυτή ο Τσουλόφτας πέρασε επικεφαλής του Παγκύπριου Πρωταθλήματος δύο αγώνες πριν το τέλος, ενώ προηγείται και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετά από δύο αγώνες.

Cyprus Rally Finish alexandros tsouloftasΣτη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Πέτρος Παντελή / Πάμπος Λαός με Citroen DS3 προσπερνώντας στην τελευταία διαδρομή του Al Rawahi / Al Hmoud (Ford Fiesta) οι οποίοι αρκέστηκαν στην τρίτη θέση. Τέταρτοι οι Γιάγκου / Εγγλέζου με Hyundai i20.

Ο τερματισμός και οι απονομές έγιναν στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Κυριακής.

«Η πιο σημαντική νίκη»

Cyprus Rally Finish alexandros tsouloftas«Ήταν πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή. Πολλά προβλήματα με το αυτοκίνητο. Όμως, δεν υπήρχε συναγωνισμός έτσι κερδίσαμε όλες τις διαδρομές. Είναι η πιο δύσκολη νίκη της καριέρας μου και η πιο σημαντική. Ακόμα δεν έχω αντιληφθεί ότι κέρδισα. Ίσως τις επόμενες μέρες. Είμαι χαρούμενος. Δίκαια κερδίσαμε. Στόχος είναι τόσο το Παγκύπριο Πρωτάθλημα όσο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αφού προηγούμαστε και στα δύο τώρα» δήλωσε μετά τη νίκη του ο Τσουλόφτας.

Στο MERC 2 έγινε συναρπαστική μάχη που βρήκε τελικά νικητές τους Χριστοδούλου / Ξενοφώντος με Subaru Impreza οι οποίοι στις απογευματινές διαδρομές ξεπέρασαν τους Αντωνίου / Πιερή με Mitsubishi Lancer που είχαν περάσει μπροστά το πρωί αλλά είχαν σπασμένο άξονα στη δεύτερη απογευματινή διαδρομή. Τελικώς δεύτεροι στην κατηγορία ήταν οι Σάββα / Παπανδρέου (Mitsubishi Lancer) με τρίτους τους Αντωνίου Πιερή. Στα 2WD οι Τελεβάντος / Σταύρου με Peugeot 208 επικράτησαν άνετα. Την κατηγορία S κέρδισαν οι Γιαννουρή / Χρυσοστόμου.

Το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου. Ήταν ο 4ος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος και 4ος και 5ος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος. Ο αγώνας κάλυψε συνολικά 665,74χλμ εκ των οποίων τα 180,92χλμ ήταν οι 12 χωμάτινες ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων μια ακυρώθηκε λόγω του ατυχήματος του Al Attiyah.

H εξέλιξη του αγώνα

Την Κυριακή (26/9) ο Τσουλόφτας κινήθηκε γρήγορα παρότι ξεκίνησε την ημέρα με διαφορά ασφαλείας 4 λεπτών και 45 δευτερολέπτων από τον Al Rawahi. Κι όμως, το απόγευμα του Σαββάτου (25/9) τίποτε δεν προδίκαζε αυτή την εξέλιξη αφού Γαλαταριώτης, Τσουλόφτας και Al Attiyah πάλευαν στήθος με στήθος έως και την πέμπτη ειδική διαδρομή. Έως το σημείο εκείνο ο Γαλαταριώτης είχε κερδίσε τέσσερις διαδρομές και ήταν μπροστά με 26.9 από τον Τσουλόφτα με τον Al Attiyah να κερδίζει μια διαδρομή και να είναι στο τρίτος, 45 δευτερόλεπτα πίσω.

Προς το τέλος της έκτης διαδρομής Al Attiyah ο έφυγε εκτός δρόμο και καθώς έπρεπε να επέμβουν οι ομάδες πυρόσβεσης η διαδρομή ακυρώθηκε. Στον Γαλαταριώτη επιβλήθηκε ποινή ενός λεπτού από τους Αγωνοδίκες καθώς παρέκκλινε δύο φορές της πορείας του, έτσι βρέθηκε 33 δεύτερα πίσω από τον Τσουλόφτα. Κατόπιν οι νικητές του 2018 αποφάσισαν να αποσυρθούν ανοίγοντας τον δρόμο στον Τσουλόφτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσουλόφτας είχε δείξει και στο περσινό Ράλλυ Κύπρος απαράμιλλη ταχύτητα καθώς είχε κερδίσει πέντε από τις δέκα ειδικές διαδρομές. Πέρσι δεν τερμάτισε ψηλά λόγω προβλημάτων.

Cyprus Rally Finish alexandros tsouloftas Τερμάτισαν 22 πληρώματα

Από τα 31 πληρώματα που πήραν εκκίνηση στον αγώνα -εν τέλει οι Φιλίππου / Σ. Λαός δεν εκκίνησαν αφού απέτυχαν να περάσουν και τον συμπληρωματικό τεχνικό έλεγχο που αιτήθηκαν-, το πρωί της Κυριακής (26/9) εκκίνησαν τα 28. Οριστικά αποχώρησαν οι Al Attiyah / Baumel και Denktas / Mison, ενώ οι Γαλαταριώτης / Ιωάννου αποσύρθηκαν.

Παρότι δεν ολοκλήρωσαν το πρώτο σκέλος, εντούτοις, εκκίνησαν το δεύτερο σκέλος υπό το καθεστώς του SupeRally τα πληρώματα Μιχαηλίδης / Λ. Λαός,  Al Wahaibi / Sircombe,  Ζήνωνος / Χριστοφή, Δημοσθένους / Παύλου, Χριστοδούλου / Νέστωρος, Έλληνας / Πουγιούκκας, Aref / Jan Khout, Χρ. Παντελή / Η. Πιερή, Lavrentiev / Szechenyi και Morozov / Morozova. Στον τερματισμό έφτασαν τα 22.

Τη φετινή διοργάνωση χορήγησαν η Cablenet, τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Honda Γαλαταριώτης, η ANCO Catering Equipment, η Prodata και το νερό Φαρμακάς, ενώ την υποστήριξαν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς καθώς και η Αστυνομία Κύπρου.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Τσουλόφτας / Ηλία Volkswagen Polo GTi 3:07:28.5
  2. Π. Παντελή / Π. Λαός Citroen DS3 +8:02.3
  3. Al Rawahi / Hmoud Ford Fiesta +8:44.3
  4. Γιάγκου / Εγγλέζου Hyundai i20 +10:46.6
  5. Χριστοδούλου / Ξενοφώντος Subaru Impreza WRX +12:05.3
  6. Τελεβάντος / Σταύρου  Peugeot 208 +23:20.9

QUIZ: Πόσο ξέρεις από Ράλι Κύπρος;

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.