Εννέα R5 στη λίστα συμμετοχών του Ράλι Κύπρος

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, 24 συνολικά πληρώματα, τρία από το εξωτερικό, βρίσκονται τη λίστα συμμετοχών του Ράλι Κύπρος που ξεκινά αυτή τη βδομάδα.

nasser al attiyah cyprus rallyΣημαντικό είναι το ότι στη λίστα συμμετοχών συναντούμε εννέα συνολικά εργοστασιακά αυτοκίνητα στην κατηγορία R5 που αναμένεται να προσφέρουν άπλετο θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές. Πρώτος στη λίστα ο έξι φορές νικητής του αγώνα Nasser Al Attiyah με τον Matthieu Baumel στη θέση του συνοδηγού στο τιμόνι ενός VW Polo GTi. Με ίδιο αυτοκίνητο θα τρέξουν, τόσο οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας / Στέλιος Ηλία όσο και οι Σίμος Γαλαταριώτης / Αντώνης Ιωάννου. Με Ford Fiesta R5 θα τρέξουν οι Abdullah Al Rawahi και Aza Al Hmoud από το Ομάν ενώ στο τιμόνι δύο Skoda Fabia R5 θα αγωνιστούν οι Χαράλαμπος Τιμοθέου / Αντώνης Χρυσοστόμου και Αντώνης Χειλιμίτρης / Πάμπος Λαός. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Παναγιώτης Γιάγκου, με τον Παναγιώτη Κυριάκου στη θέση του συνοδηγού, θα τρέξει με το γνωστό Hyundai i20 ενώ δύο Citroen DS3 συμπληρώνουν τη λίστα των πρώτων εννέα πληρωμάτων με αυτοκίνητα κατηγορίας R5. Πρόκειται για τους Κώστα Ζήνωνος / Φάνο  Χριστοφή και τους περσινούς πρωταθλητές Πέτρο Παντελή / Κύπρο Χριστοδούλου. Οι τελευταίοι κάνουν το ντεμπούτο τους με αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

1οι Τσουλόφτας-ΗλίαΙκανοί για διάκριση, χωρίς φυσικά τα δεδομένα να είναι υπέρ τους, είναι και οι Χρίστος Δημοσθένους / Κώστας Παύλου, Πανίκος Πολυκάρπου / Κωνσταντίνος Σιάλος και Σάββας Σάββα / Ανδρέας Παπανδρέου, όπως και οι Mshari Al Thefiri / Nasser Al Kuwari από το Κουβέϊτ.

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα γρηγορότερα μπροστινοκίνητα στην «Πράσινη Κόλαση»

ΓΑΛΑΤΑΡΙΩΤΗΣ - ΙΩΑΝΝΟΥ Volkswagen Polo GTI R5Μόλις τέσσερα πληρώματα θα τρέξουν για την πρώτη θέση της δικίνητης κατηγορίας. Πρόκειται για τους βετεράνους Κωνσταντίνο Τελεβάντο και Τάκη Σταύρου με το Peugeot 208 R2 και Χρυσόστομο Παντελή και Θωμά Θεοφάνους με Ford Fiesta 1.6 κατηγορία RC4 ενώ άλλα δύο πληρώματα έχουμε στην κατηγορία RC3. Τους Ζαχαρία Μανώλη / Κώστα Ευριπίδου και Νικόλα και Μάριο Χ’Ματθέου, και οι δύο με Honda Civic Type R.

Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα:

f8e906853b

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.