Εκτός ERC το Ράλι Κύπρος 2020

Εκτός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα είναι φέτος το Ράλι Κύπρος.

Cyprus rally 2019Παρόλα αυτά ο Κυπριακός αγώνας θα μετρά για το Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής (MERC) αλλά και για το τοπικό πρωτάθλημα σαν διπλός γύρος. Με επίσημη ανακοίνωση του, το ERC ανακοινώνει την είσοδο του Ράλι Spa του Βελγίου στη θέση του Ράλι Κύπρος για τη φετινή χρονιά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ERC αναφέρει: «Το Spa Rally αντικαθιστά το Ράλι Κύπρος ύστερα από μια μακροχρόνια και επιτυχημένη παρουσία στο ημερολόγιο του  Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ERC. Το Ράλι Κύπρος θα μετρά φέτος μόνο για το πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής και το τοπικό πρωτάθλημα.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Eurosport και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις για την επιστροφή του Εθνικού μας αγώνα στο Ευρωπαϊκό ημερολόγιο του 2021.

Επόμενος αγώνας στο φετινό ημερολόγιο του ERC θα είναι το Rally Fafe Montelongo από τις 2-4 Οκτωβρίου, ακολουθούμενο από το Rally Hungary από τις 6-8 Νοεμβρίου και το Rally Islas Canarias (26-28 Νοεμβρίου). Το Spa Rally θα κλείσει τη φετινή σεζόν και θα διεξαχθεί από τις 12-13 Δεκεμβρίου.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.