Αύριο η εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2020

Η Κύπρος φιλοξενεί το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου το δεύτερο εκ των τριών αγώνων του Πρωταθλήματος Ράλι της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για το Διεθνές Ράλι Κύπρος 2020 στον οποίο μετέχουν φέτος 24 πληρώματα. Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Οκτωβρίου στις 17:00 από το χώρο του Service Park.

AUTO - ERC CYPRUS RALLY 2019Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα την εκκίνηση δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν θεατές, ενώ επίσης για πρώτη φορά απαγορεύεται η είσοδος στο Service Park αλλά και η διέλευση θεατών από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού των ειδικών διαδρομών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν με ασφάλεια από την εξέδρα την τελευταία διαδρομή του αγώνα, η οποία είναι η Eneos Super Special Stage που θα γίνει στην Achna Speedway την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου και ώρα 14:00. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές.

Το Ράλι Κύπρος 2020 περιλαμβάνει συνολικά έντεκα ειδικές διαδρομές οι οποίες κατά 97% είναι χωμάτινες. Έξι διαδρομές θα γίνουν το Σάββατο (17/10) και πέντε την Κυριακή (18/10).

Οι Σαββατιάτικες διαδρομές κινούνται στα δυτικά της επαρχίας Λευκωσίας στους πρόποδες του Τροόδους και είναι οι Thomason Machinery Άγιος Επιφάνιος, Sigan Ξυλιάτος και Anco Ασίνου, με δύο περάσματα, πρωί και μεσημέρι.

Οι Κυριακάτικες διαδρομές είναι οι Cablenet Λεύκαρα και Smartway Αναλυόντας, που επίσης θα γίνουν δύο φορές, πριν την Eneos Super Special.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα γρηγορότερα μπροστινοκίνητα στην «Πράσινη Κόλαση»

AUTO - ERC CYPRUS RALLY 2019

Στην Κύπρο βρίσκεται ο ρέκορντμαν νικών του Ράλι Κύπρος Nasser Al-Attiyah που ψάχνει την έβδομη νίκη της καριέρας του στον εθνικό μας αγώνα – έχει κερδίσει και εννιά φορές το Ράλι Τρόοδος. Ο Nasser θέλει φέτος το 10ο σερί Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής και 16ο της καριέρας του. Έχει ήδη κερδίσει το Ράλι Ομάν. Θα αγωνιστεί με συνοδηγό το Γάλλο Baumel και αυτοκίνητο Volkswagen Polo R5.

Την κυριαρχία του οδηγού από το Κατάρ απειλεί η εγχώρια αφρόκρεμα του αθλήματος. Ο προπέρσινος νικητής Σίμος Γαλαριώτης, ο περσινός Πρωταθλητής Κύπρου Πέτρος Παντελή, ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Τσουλόφτας, ο νικητής του αγώνα το 2007 Χαράλαμπος Τιμοθέου και ο περσινός δευτεραθλητής Κύπρου Παναγιώτης Γιάγκου, όλοι τους με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Με ίδιου τύπου αγωνιστικό θα τρέξει και ο Abdullah Al-Rawahi από το Ομάν, που ήταν δεύτερος στον αγώνα της πατρίδας του και είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το πρώτο Διεθνές Ράλι Κύπρος, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου θα τιμήσει δύο από τους πρωτεργάτες του αυτοκινηταθλήματος στον τόπο και ειδικά του Ράλι Κύπρος. Πρόκειται για  τους Λώρη Ελληνα και Κόκο Ιωνίδη. Tο έπαθλο για το πρώτο κυπριακό πλήρωμα μετονομάζεται σε «Loris Ellinas trophy» ενώ το έπαθλο για το πρώτο κυπριακό πλήρωμα στην υπερειδική διαδρομή σε «Kokos Ionides trophy».

Τον αγώνα διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου με Χρυσό Χορηγό την CABLENET και Χορηγούς τα λιπαντικά ENEOS και την Ψάλτης Auto Parts.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Δήμος Αγλαντζιάς, η Αστυνομία Κύπρου, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ, το Shark Energy Drink και οι εταιρείες Thomason Machinery, Sigan, Anco, Smartway Motors και STS Events.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.