Ακόμα τρεις ειδικές για τη νίκη από τους Τσουλόφτας και Ηλία

Κερδίζοντας και τις τρεις πρωινές διαδρομές της Κυριακής (26/9) οι Τσουλόφτας / Ηλία με Volkswagen Polo έβαλαν υποθήκη νίκης στο Ράλι Κύπρος 2021. Το κυπριακό πλήρωμα βρίσκεται 6 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Al Rawahi / Al Hmoud (Ford Fiesta) οι οποίοι κληρονόμησαν τη δεύτερη θέση, μετά την απόφαση των Γαλαταριώτη / Ιωάννου να μην εκκινήσουν στο δεύτερο σκέλος, την Κυριακή. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Παντελή / Π. Λαός (Citroen DS3), 26,6 δευτερόλεπτα πίσω από τους δεύτερους.

CYPRUS RALLY 2021 TsouloftasΑπομένουν οι τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του απογεύματος, με τον Τσουλόφτα να καλείται να κάνει διαχείριση του προβαδίσματος του, για να πάρει την πρώτη του νίκη στο Ράλι Κύπρος. Το ενδιαφέρον πέφτει στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, αλλά και στην προσπάθεια που θα κάνουν οι Γιάγκου / Εγγλέζου (Hyundai NG i20) για να ανέβουν στο βάθρο, βρισκόμενοι 61 δευτερόλεπτα πίσω από την τρίτη θέση, με το τέλος της 9ης ειδικής διαδρομής.

CYPRUS RALLY 2021 Al RawahiΣημειώνεται ότι με απόφαση των αγωνοδικών στο τέλος του πρώτου σκέλους, επιβλήθηκε ποινή συνολικά ενός λεπτού στους Γαλαταριώτη / Ιωάννου καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέκκλιναν της πορείας του αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλήρωμα να πέσει από την πρώτη, στη δεύτερη θέση, 33.1 πίσω από τους πρωτοπόρους. Παρόλα αυτά ο πρωταθλητής Κύπρου αποφάσισε να μην ξεκινήσει τη δεύτερη μέρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση αυτή.

QUIZ: Πόσο ξέρεις από Ράλι Κύπρος;Στην MERC 2 οι Αντωνίου / Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo X) προηγούνται των Χριστοδούλου / Ξενοφώντος (Subaru Impreza) κατά 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ οι Τελεβάντος / Σταύρου με Peugeot 208 κρατούν άνετα την πρώτη θέση στη δικίνητη κατηγορία.

Από τα 31 πληρώματα που πήραν εκκίνηση στον αγώνα -εν τέλει οι Φιλίππου / Σ. Λαός δεν εκκίνησαν αφού απέτυχαν να περάσουν και τον συμπληρωματικό τεχνικό έλεγχο που αιτήθηκαν-, το πρωί της Κυριακής (26/9) εκκίνησαν τα 28. Οριστικά αποχώρησαν οι Al Attiyah / Baumel και Denktas / Mison, ενώ οι Γαλαταριώτης / Ιωάννου αποσύρθηκαν. Παρότι δεν ολοκλήρωσαν το πρώτο σκέλος, εντούτοις, εκκίνησαν το δεύτερο σκέλος υπό το καθεστώς του SupeRally τα πληρώματα Μιχαηλίδης / Λ. Λαός,  Al Wahaibi / Sircombe,  Ζήνωνος / Χριστοφή, Δημοσθένους / Παύλου, Χριστοδούλου / Νέστωρος, Έλληνας / Πουγιούκκας, Aref / Jan Khout, Χρ. Παντελή / Η. Πιερή, Lavrentiev / Szechenyi και Morozov / Morozova.

Μετά το μεσημέρι της Κυριακής (26/9) θα γίνουν οι διαδρομές Λυθροδόντας (13:27), Άγιος Επιφάνειος (14:25) και Αγία Μαρίνα (15:13) με τον τερματισμό στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Top 10: Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του 2021

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.