Μετά από μια μεγάλη ανάπαυλα το karting επέστρεψε στην πίστα με τους πρώτους δύο αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος «Karting Challenge 2018». Το Challenge αποτελείται από έξι αγώνες οι οποίοι διεξάγονται ανά δύο. Το ενδιαφέρον κομμάτι του αγώνα ήταν ότι μετά το πέρας του πρώτου αγώνα (heat) ο πρώτος αθλητής ξεκινά τελευταίος, ο δεύτερος πρότελευταίος κ.ο.κ. δημιουργώντας ανατροπές στην εξέλιξη του αγώνα.

Στην κατηγορία Open, στον πρώτο αγώνα η Φώτια Θεοδώρου έδειξε την ανωτερότητα της αφού από νωρίς έφυγε μπροστά και ανοίγοντας τη διαφορά από τον δεύτερο Δήμο Επισκόπου ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη με τον Βασίλη Γραμμένο που φαίνεται ότι πήρε τα γονίδια από τον πατέρα του, παλιό πρωταθλητή Δημήτρη Γραμμένο. Τέταρτος ήταν ο Αντρέας Κωνσταντινίδης ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες με μια καλή παρουσία. Πέμπτος ήταν ο Gareth Roberts ο οποίος διαγωνίστηκε με μηχανή Rotax.Στο δεύτερο heat/αγώνα η Φώτια κατάφερε και πάλι να περάσει μπροστά από νωρίς αφήνοντας πίσω δεύτερο τον Βασίλη Γραμμένο αυτή τη φορά ο οποίος είχε συνεχόμενη πίεση από τον Δήμο Επισκόπου που έμεινε τρίτος. Στην τέταρτη θέση ήταν και πάλι ο Αντρέας Κωνσταντινίδης ενώ πέμπτος ήταν ο Gareth Roberts.
Στην κατηγορία KZ2 o Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης ήταν ο απόλυτος νικητής και στα δύο heats. Στο πρώτο heat/αγώνα ο Κωνσταντίνος έφυγε μπροστά και δημιούργησε μια απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο Στέλιο Κυθρεώτη, ο οποίος δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί κατάλληλα αφού οδήγησε για πρώτη φορά το νέο του σασί, στον αγώνα. Τρίτος ήταν ο Χάρης Ιωάννου ο οποίος έτρεξε με μεταχειρισμένα ελαστικά ενώ τέταρτος ήταν ο Σάββας Χρυσοχού και πέμπτος ο Αντρέας Αβραάμ.

Στο δεύτερο heat/αγώνα ο Χριστοδουλίδης πάλι κατάφερες νωρίς να φύγει μπροστά παρά το ότι η σειρά εκκίνησης ήταν ανάποδη. Δεύτερος ήταν ο Χάρης Ιωάννου και τρίτος ο Ανδρέας Αβραάμ. Τέταρτος ήταν ο Σάββας Χρυσοχού ενώ πέμπτος έμεινε ο Στέλιος Κυθρεώτης σε αυτό το heat μιας και σε διεκδίκηση θέσης έσβησε η μηχανή και έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να επανέλθει στον αγώνα. Χορηγός της πρώτης αγωνιστικής ήταν η εταιρία Cavaway Wines and Drinks Trading Co.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινότητα του karting προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί ξανά αφού μετά την οικονομική κρίση του 2013 πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Υπάρχει στα σκαριά το υπό Ίδρυση Σωματείο του karting το οποίο θα προσπαθήσει να δυναμώσει τους αγώνες φέρνοντας όλους τους αγωνιζόμενους πίσω στην πίστα. Να πούμε επίσης ότι οι αθλητές συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ασφάλεια στους δρόμους την οποία συντονίζει η FIA διεθνώς. Επόμενη αγωνιστική συνάντηση θα είναι τον Σεπτέμβριο σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.