Ράλι Κύπρος:

Cyprus Rally Testing DayΜια πρώτη γεύση πήραν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το φετινό Ράλι Κύπρος. Αυτό έγινε κατά τις δοκιμές που πραγματοποιούνται πριν από κάθε διεθνή αγώνα με τις ομάδες να δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα τους και να προβαίνουν στις απαραίτητες ρυθμίσεις. Τα δοκιμαστικά πραγματοποιήθηκαν τόσο στην περιοχή Τσερίου όσο και στο Σταυροβούνι σε τρεις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές, με διαφορετικό οδόστρωμα, με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία του αυτοκινήτου για τον αγώνα. Από το πρωί ξεκίνησαν δοκιμές προσπαθώντας να βρουν τις αρχικές ρυθμίσεις για να αναρτήσεις, τις επιλογές για τις διάφορες γόμες ελαστικών αλλά και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν ενόψει της έναρξής του ράλι.

Alexey LukyanukΉδη τα πληρώματα και οι ομάδες που θα λάβουν μέρος άρχισαν να δίδουν «σάρκα και οστά» στο Service Park, απέναντι από το Αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία, προχωρώντας στο στήσιμο των εγκαταστάσεων τους ενόψει του αγώνα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα πληρώματα θα προχωρήσουν στην αναγνώριση της διαδρομής ενώ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν τόσο τα ελεύθερα δοκιμαστικά όσο και η κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης των διαγωνιζομένων στον αγώνα. Αυτή θα γίνει σε μια διαδρομή 3.60 χιλιομέτρων στην περιοχή Γερίου, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκδήλωση για την επιλογή θέσεις εκκίνησης από τους διαγωνιζόμενους ενώ στις 19:00 θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Simos Galatariotis (Custom)Το φετινό ράλι Κύπρος θα είναι ο έβδομος γύρος του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  αλλά και ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, και παραμένει και φέτος ο μοναδικός αγώνας στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ενώ αποτελεί και τον πέμπτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι..

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα 42 πληρώματα προέρχονται από 20 συνολικά χώρες ενώ χρυσοί χορηγοί του αγώνα είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, η εταιρεία Ψάλτης, τα λιπαντικά ΈΝΕOS και η Cablenet.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.