Ράλι Κύπρος:

Cyprus Rally Testing DayΜια πρώτη γεύση πήραν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το φετινό Ράλι Κύπρος. Αυτό έγινε κατά τις δοκιμές που πραγματοποιούνται πριν από κάθε διεθνή αγώνα με τις ομάδες να δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα τους και να προβαίνουν στις απαραίτητες ρυθμίσεις. Τα δοκιμαστικά πραγματοποιήθηκαν τόσο στην περιοχή Τσερίου όσο και στο Σταυροβούνι σε τρεις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές, με διαφορετικό οδόστρωμα, με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία του αυτοκινήτου για τον αγώνα. Από το πρωί ξεκίνησαν δοκιμές προσπαθώντας να βρουν τις αρχικές ρυθμίσεις για να αναρτήσεις, τις επιλογές για τις διάφορες γόμες ελαστικών αλλά και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν ενόψει της έναρξής του ράλι.

Alexey LukyanukΉδη τα πληρώματα και οι ομάδες που θα λάβουν μέρος άρχισαν να δίδουν «σάρκα και οστά» στο Service Park, απέναντι από το Αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία, προχωρώντας στο στήσιμο των εγκαταστάσεων τους ενόψει του αγώνα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα πληρώματα θα προχωρήσουν στην αναγνώριση της διαδρομής ενώ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν τόσο τα ελεύθερα δοκιμαστικά όσο και η κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης των διαγωνιζομένων στον αγώνα. Αυτή θα γίνει σε μια διαδρομή 3.60 χιλιομέτρων στην περιοχή Γερίου, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκδήλωση για την επιλογή θέσεις εκκίνησης από τους διαγωνιζόμενους ενώ στις 19:00 θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Simos Galatariotis (Custom)Το φετινό ράλι Κύπρος θα είναι ο έβδομος γύρος του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  αλλά και ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, και παραμένει και φέτος ο μοναδικός αγώνας στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ενώ αποτελεί και τον πέμπτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι..

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα 42 πληρώματα προέρχονται από 20 συνολικά χώρες ενώ χρυσοί χορηγοί του αγώνα είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, η εταιρεία Ψάλτης, τα λιπαντικά ΈΝΕOS και η Cablenet.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.