Formula E 2019/2020:

Formula E, Diriyah E-Prix 2019Το Χριστουγεννιάτικο διάλειμμα τελείωσε: Το επόμενο Σάββατο (18 Ιανουαρίου), η Formula E θα προχωρήσει με την τρίτη συνάντηση, από 14 της φετινής σεζόν στο Σαντιάγκο της Χιλής. Μετά την πρώτη του νίκη στο πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν το Νοέμβριο, η ομάδα Audi Sport ABT Schaeffler με τους Daniel Abt και Lucas di Grassi, βάσει και πάλι στόχο της τους βαθμούς του βάθρου.

«Όλοι μας έχουμε γεμίσει τις μπαταρίες μας κατά τη διάρκεια των διακοπών και είμαστε ευτυχείς που η σεζόν ξεκινάει και πάλι. Προφανώς, θέλουμε να συνεχίσουμε δυνατά μετά από την πρώτη συνάντηση στο  Ριάντ μαζί μας στο νέο έτος», λέει ο επικεφαλής της ομάδας Allan McNish. «Πέρυσι, είχαμε ένα καλό αγώνα στο Σαντιάγκο: ο Lucas κατέκτησε την pole position και ο Daniel τερμάτισε στο βάθρο. Αλλά τώρα, το σχήμα της πίστας άλλαξε οπόταν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Παρά τις προσομοιώσεις μας, θα ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει μόνο μετά την πρώτη δοκιμαστική περίοδο.»

Για την Audi Sport ABT Schaeffler, το περυσινό E-Prix εκεί είχε τα πάνω και τα κάτω του. Στην τρίτη θέση, ο Daniel Abt σημείωσε το πρώτο του βάθρο της σεζόν 2018/19 και έγραψε επίσης τον ταχύτερο γύρο. Ο Lucas di Grassi τα βρήκε σκούρα ωστόσο: μετά από την χαρά της pole position ήρθε ένα ατύχημα και μια ποινή, αφήνοντας τον χωρίς βαθμούς στο τέλος του αγώνα.

Ακόμα κι έτσι, ο Βραζιλιάνος έχει θετικές αναμνήσεις από το Σαντιάγκο: «Την περασμένη σεζόν, ήμουν ο ταχύτερος οδηγός στα προκριματικά. Όλοι στην ομάδα μας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και απολύτως αποφασισμένοι να ξεκινήσουν το νέο έτος με ένα καλό αποτέλεσμα. Από το βάθρο μας στο Ριάντ, και νωρίτερα ακόμη, γνωρίζαμε ότι με το e-tron FE06 μπορούμε να παλέψουμε για νίκες αυτή τη σεζόν».

Ο Daniel Abt, θα ήθελε να επαναλάβει την επιτυχία του περασμένου έτους – τουλάχιστον. «Όλοι είμαι έτοιμοι για το Σαντιάγκο και είμαι χαρούμενος που θα μπω και πάλι σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο», λέει ο 27χρονος Γερμανός. «Παρόλο που ο πρώτος αγώνας στο Ριάντ δεν ήταν εύκολος, μου άνοιξε την όρεξη για τη νέα σεζόν ακόμη περισσότερο. Είναι υπέροχο ότι θα αγωνιστούμε σε τόσους πολλούς αγώνες μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα τους επόμενους μήνες. Όλοι στην ομάδα είχαν χρόνο να αναλύσουν τους πρώτους δύο αγώνες και να δουλέψουν σε όλες τις λεπτομέρειες. Τώρα θα θέλαμε να τους ανταμείψουμε για αυτή τη σκληρή δουλειά».

Εκτός από την εργοστασιακή ομάδα της Audi Sport ABT Schaeffler, η π Envision Virgin Racing θα προχωρήσει στο κυνήγι βαθμών, και αυτή με το e-tron FE06 που αναπτύχθηκε από κοινού με την Audi και τον συνεργάτη τεχνολογίας Schaeffler και οδηγούς τους Sam Bird και Robin Frijns.

Formula E, Santiago E-Prix 2020

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.