Για τον Καναδά έχει γίνει η ίδια ακριβώς επιλογή γομών με το Μονακό, παρότι αυτοί οι δυο αγώνες δε θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο μεταξύ τους. Στο Μονακό η σειρά εκκίνησης είναι σχεδόν ίδια με την τελική κατάταξη, αντίθετα στον Καναδά όλα μπορεί να συμβούν. Αυτό οφείλεται στην απαιτητική χάραξη της πίστας που περιέχει πολλά σημεία όπου μπορεί να γίνει προσπέρασμα. Προσθέστε τον απρόβλεπτο καιρό και έχουμε την πρώτη μεγάλη πρόκληση για την νέα ροζ εξαιρετικά μαλακή γόμα P Zero που έκανε το ντεμπούτο της στον προηγούμενο αγώνα, στο Μόντε Κάρλο. Το Μονακό είναι γνωστό ως η διαδρομή με τις λιγότερες απαιτήσεις για τα ελαστικά μέσα στη χρονιά. Αντίθετα το Μόντρεαλ έχει μεγαλύτερες ταχύτητες και διαφορετικές στροφές.

Ακόμη μια φορά που επιλέγηκαν οι πιο μαλακές γόμες: P Zero Red πολύ μαλακή, P Zero Purple πάρα πολύ μαλακή και P Zero Pink εξαιρετικά μαλακή. Αυτή η επιλογή θα προκαλέσει άπλετη δράση στην πίστα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η πίστα Gilles Villeneuve είναι μια ημι-μόνιμη εγκατάσταση που χρησιμοποιείται σπάνια πέραν του grand prix. Η βελτίωση του κρατήματος της αγωνιστικής γραμμής από την Παρασκευή έως την Κυριακή είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Στο Καναδά παίζει ρόλο η ελκτική πρόσφυση και το φρενάρισμα: Οι διαμήκεις δυνάμεις είναι πιο σημαντικές από τις εγκάρσιες. Είναι μια από τις πιο απαιτητικές πίστες της σεζόν, στα φρένα. Αν υπάρξει υπερθέρμανση των φρένων αυτό μπορεί να επηρεάσει και τα ελαστικά.
Ο καιρός είναι απρόβλεπτος: το 2011 (η πρώτη χρονιά που η Pirelli είχε επιστρέψει στην F1) το Καναδικό Grand Prix έγινε ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας στην ιστορία του σπορ λόγω της επίδρασης της βροχής. Υπάρχουν ελάχιστα σημεία διαφυγής οπότε η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας που επηρεάζει την στρατηγική αγώνα, αποτελεί κοινό τόπο.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.