Οι φήμες έγιναν τελικά αληθινές. Στο ράλι της Ισπανίας ένας πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής επιστρέφει στο WRC. Ο λόγος για τον πρωταθλητή του 2003 Petter Solberg που θα οδηγήσει ένα VW Polo GTI R5 για λογαριασμό της VW Motorsport.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νορβηγός θα τρέξει στο Ράλι Ισπανίας με το νέο VW Polo R5, αυτοκίνητο το οποίο θα κάνει και το επίσημο ντεμπούτο του το θεσμό. Το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας θα βρίσκεται ο πρώην οδηγός της Ford, Eric Camilli.

Σε δηλώσεις του ο Solberg είπε, μεταξύ άλλων. « Όταν οδήγησα το αυτοκίνητο τον Ιανουάριο, απλά δεν ήθελα να βγω από μέσα! Όλα στο Polo R5 λειτουργούσαν τέλεια από την αρχή. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που με επέλεξε η VW Motorsport για αυτό τον σκοπό».

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Petter οδήγησε ο Polo R5 στη Σουηδία στις αρχές του 2018 στην προσπάθεια της ομάδας να το εξελίξει. Η τελευταία φορά που συμμετείχε σε αγώνα του WRC ήταν το 2012 με τη Ford ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross όπου στέφθηκε και δύο φορές πρωταθλητής.

Στο δεξί μπάκετ του Polo θα έχει τη Veronica Engan, η οποία και είναι συνοδηγός του γιου του, Oliver. Τέλος στον Ισπανικό αγώνα επιστρέφει για μια ακόμα εμφάνιση με τη Citroen και ο Sebastian Loeb

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.