Πλήρης συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ERC) θα έχει το 2019 ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας. Ο νεαρός συμπατριώτης μας, που θα έχει και πάλι τον Αντώνη Χρυσοστόμου στη θέση του συνοδηγού, δηλώνει έτοιμος για την μάχη του τίτλου του ERC Junior 2019, ανακοινώνοντας την υπογραφή συμβολαίου του με την DBO Motorsport GmbH.

Παρόλη τη σχετικά μικρή εμπειρία του στον χώρο, ο Τσουλόφτας τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο ντεμπούτο του στο ERC στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017, με την πρώτη του επαφή μάλιστα με ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών R5. Δυο εβδομάδες αργότερα, στο ράλι της χώρας μας,  κρατούσε την δεύτερη θέση της γενικής μετά από εννέα ειδικές διαδρομές αλλά δυο κλαταρίσματα του κόστισαν την μάχη του βάθρου και ίσως της νίκης. Δεν το έβαλε κάτω ωστόσο, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο εκ των ντόπιων πληρωμάτων στο φινάλε του αγώνα μας, την Golden Stage, κάτι που του έφερε και το πολυπόθητο τρόπαιο Colin McRae ERC Flat Out για την εντυπωσιακή του προσπάθεια. Ο Τσουλόφτας έλαβε μέρος σε δυο γύρους του ERC μέσα στο 2018. Στο EKO Ράλι Ακρόπολις αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαφορικό του αυτοκινήτου, μετά που έγραψε τους ταχύτερους χρόνους στις δυο πρώτες ειδικές του αγώνα, ενώ στον αγώνα της πατρίδας μας δεν μπόρεσε να παλέψει για το βάθρο μιας και αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Ωστόσο ο Τσουλόφτας έδειξε το ταλέντο του με μια επιστροφή στην δεύτερη μέρα όπου ήταν ταχύτερος όλων. Μάλιστα στην Golden Stage ήταν ταχύτερος κατά 20 δευτερόλεπτα από τους υπόλοιπους, γεγονός για το οποίο το Eurosport.com αποκάλεσε τον Αλέξανδρο ως το Golden Boy του ERC.

Έχοντας γευτεί επιτυχία στην άρση βαρών και σε διαγωνισμούς powerlifting, ο Αλέξανδρος θα αφήσει πίσω του το Citroën DS3 R5 και θα πάρει στα χέρια του ένα Škoda Fabia R5 που ετοίμασε η Γερμανική ομάδα. Ένα ίδιο αυτοκίνητο οδηγούσε φέτος και ο Chris Ingram, κερδίζοντας την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ERC Junior κάτω των 28. Ο 26χρονος Αλέξανδρος θα δικαιούται να διεκδικήσει βαθμούς στην γενική κατάταξη αλλά και στην κατηγορία ERC1 Junior – όπου τρέχουν οδηγοί κάτω των 28 με αυτοκίνητα κατηγορίας R5.

«Το ERC είναι το καλύτερο «φυτώριο» για νεαρούς οδηγούς που σκοπεύουν την κορυφή του αθλήματος» δήλωσε ο Τσουλόφτας. «Με αγώνες επάνω σε διάφορες επιφάνειες και συνθήκες, με παγκόσμια προβολή μέσω του Eurosport και άλλων δικτύων, το ERC είναι το καταλληλότερο πρωτάθλημα για να χτίσεις την καριέρα σου στον δρόμου προς την κορυφή. Ταυτόχρονα, η κατηγορία ERC1 Junior είναι η ιδανικότερη για να δείξω όλες μου τις ικανότητες. Στόχος μου είναι η κατάκτηση του τίτλου στο ERC1 Junior και έπειτα θα βάλω πλώρη για το καλύτερο πιθανό αποτέλεσμα στην γενική κατάταξη! Παρόλα αυτά, γνωρίζω το πώς η πρώτη χρονιά θα είναι κυρίως για απόκτηση εμπειρίας από όλους τους αγώνες και επιφάνειες. Ταυτόχρονα θα παλέψω και για το Παγκύπριο πρωτάθλημα με το Citroën DS3 R5, οπόταν με περιμένει μια πολύ διασκεδαστική και γεμάτη χρονιά!»
Ο Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του θεσμού, δήλωσε: «Παρακολουθούσαμε από κοντά τον Αλέξανδρο εδώ και καιρό και μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις στο ντεμπούτο του στο ERC το 2017. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τον φέραμε σε επαφή με μια κορυφαία ομάδα του ERC Junior με την οποία θα τρέξει το 2019. Ακόμη και με την σχετικά λίγη εμπειρία του, ο Αλέξανδρος απέδειξε πως προσαρμόζεται άψογα με το περιβάλλον  αυτό και έχει απίστευτη ταχύτητα.”

Το πρωτάθλημα ERC του 2019 απαρτίζεται από 8 αγώνες, τέσσερεις στο χώμα και τέσσερεις στην άσφαλτο. Ο αγώνας της πατρίδας μας, όπου θα δούμε από κοντά τον Αλέξανδρο εν δράσει, είναι προγραμματισμένο για τις 27-29 Σεπτεμβρίου.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.