Ράλι Ακρόπολις

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του φετινού Ράλι Ακρόπολις όπου, μετά την τελετή εκκίνησης, τα πληρώματα είχαν να καλύψουν δύο ειδικές διαδρομές. Την Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου μήκους 2.60 χιλιομέτρων και την ειδική στο πεδίο βολής της Θήβας μήκους 30.53. Ο νικητής των δύο πρώτων φετινών αγώνων του ERC, Alexey Lukyanuk, μπορεί να ταλαιπωρήθηκε στην Υπερειδική από σπασμένο ελαστικό, αλλά στη Θήβα «διέλυσε» τους πάντες. Κάτι που τον έφερε στην πρωτοπορία με διαφορά 33.5 δευτερολέπτων από το δεύτερο Eyvind Brynildsen, επίσης με Ford Fiesta R5. Τον ακολούθησαν οι Juuso Nordgren και Bruno Magalhaes με Skoda Fabia R5 ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκουμε το πρώτο Κυπριακό πλήρωμα. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Αντώνη Χρυσοστόμου με Citroen DS3 R5. H διαφορά τους από τους Nordgren και Magalhaes είναι μόλις δύο και τέσσερα δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Μετά το τέλος της δεύτερης ειδικής ο οδηγός αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε με το κιβώτιο ταχυτήτων του Citroen στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.

Στη δέκατη θέση γενικής συναντούμε τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου με το Skoda Fabia R5. Η διαφορά τους από τους Τσουλόφτα και Χρυσοστόμου βρίσκεται τα 18 δευτερόλεπτα. Πάντως ο πρωταθλητής Κύπρου του 2017 αναφέρθηκε για τη σκόνη που συνάντησε στην ειδική των 30 χιλιομέτρων!

Τη δική τους μάχη δίδουν και οι Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου με το Mitsubishi Lancer Evo X. Βρίσκονται στην 20η θέση της γενικής, παρά τα προβλήματα με τα φρένα ενώ κρατούν και την πέμπτη θέση στην κατηγορία τους.

Αύριο διεξάγεται η δεύτερη μέρα του αγώνα η οποία περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) ενώ την Κυριακή άλλες δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές. Ο τερματισμός το αγώνα είναι προγραμματισμένος για τις 15:04 το ίδιο απόγευμα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.