Να κάτι που δεν βλέπεις κάθε μέρα. Για ακόμη μια φορά, η Φόρμουλα 1 μας αποδεικνύει γιατί είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Όταν υπάρχει τέτοιου είδους ανταγωνισμός, οι μηχανικοί τις Φόρμουλα 1 αναγκάζονται να δουλέψουν υπερωρίες…

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε τον οδηγό της Mercedes, Lewis Hamilton να αλλάζει το “toe” του μονοθέσιου του, τραβώντας το τιμόνι προς το σώμα του και αντίθετα. Με λίγα λόγια, ο Lewis, μπορεί κυριολεκτικά να παίξει με το “toe out” στις ευθείες και στις στροφές έτσι ώστε το μονοθέσιο της Mercedes να διανέμει ομοιόμορφα την θερμοκρασία σε ολόκληρο το πέλμα μπροστά (βοηθώντας έστω και λίγο την φθορά των ελαστικών μακροπρόθεσμα), αλλά, το σημαντικότερο, να ευθυγραμμίζει τα εμπρός ελαστικά στις ευθείες (συνήθως εκκίνησης-τερματισμού) για ένα καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει έστω και λίγη καλύτερη τελική ταχύτητα (περιμένουμε ακόμη να δούμε πόσα χιλιόμετρα τελικής μπορεί να προσθέσει, για την ώρα φαίνεται να είναι γύρω στα 5 χιλιόμετρα την ώρα).

Σε μια χρονιά όπου οι λεπτομέρειες είναι το παν, αφού είναι η τελευταία χρονιά αυτής της «Φόρμουλας» που έχει φτάσει ήδη το «ταβάνι» της εξέλιξης της, φαίνεται πως οι Γερμανοί βρήκαν μια χρυσή τομή.

Η πλήρης εικόνα του πώς λειτουργεί ακριβώς το σύστημα της Mercedes θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες μέρες. Αλλά ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της Mercedes, δεν έχει σταματήσει ποτέ την εξέλιξη.

Δείτε το βίντεο παρακάτω: (0:13) 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=d1yg4hEJWkY[/embedyt]

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.