Η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team κέρδισε τον τίτλο των κατασκευαστών του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIA στον τελικό γύρο της Αυστραλίας με τη νίκη του Jari-Matti Latvala. O Esapekka Lappi τερμάτισε στην τέταρτη θέση, για να βοηθήσει την Toyota να διασφαλίσει το στέμμα των κατασκευαστών, μόλις στη δεύτερη σεζόν της επιστροφής της ομάδας στο WRC. Είναι η τέταρτη φορά που η Toyota κερδίζει τον τίτλο των κατασκευαστών στο WRC και η πρώτη από το 1999.
Η ισχυρή απόδοση του Toyota Yaris WRC επαληθεύτηκε ξανά στον τελικό γύρο του Σαββάτου, με τους Ott Tänak και Latvala να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών. Οι ειδικές διαδρομές της Κυριακής χαρακτηρίζονταν από τα έντονα λασπώδη και ολισθηρά περάσματα μέσα στα δάση, ενώ λόγω των δύσκολων συνθηκών αρκετοί οδηγοί δεν κατάφεραν να τερματίσουν. Ο Tänak, ήταν ένας απ’ αυτούς, ο οποίος έπρεπε να αποσυρθεί στην προτελευταία ειδική διαδρομή μετά από πρόσκρουση που είχε πάνω σε ένα δέντρο.

Ο Latvala, με συνοδηγό τον Miikka Anttila, με αψεγάδιαστη οδήγηση, κέρδισαν τρεις ειδικές διαδρομές την τελευταία μέρα για να εξασφαλίσουν τη νίκη με 32,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω νίκη είναι η πέμπτη της ομάδας για το 2018. Oι Tänak, Latvala και Lappi τερμάτισαν αντίστοιχα στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αυτήν την σεζόν στην κατάταξη των οδηγών, με τον Tänak να αγωνίζεται για τον τίτλο των οδηγών μέχρι την τελευταία ημέρα στην Αυστραλία, και τους τρεις να συνεισφέρουν σημαντικά στον τίτλο του κατασκευαστή που κέρδισε η ομάδα της Toyota Gazoo Racing.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.