Ο Tanak παίρνει μια εντυπωσιακή νίκη στο Ράλι Φινλανδίας

Ο Ott Tanak με το Hyundai i20 N ήταν ο μεγάλος νικητής στο απαιτητικό ράλι Φινλανδίας, παίρνοντας συνάμα και τη δεύτερη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ήταν και η τρίτη νίκη του Εσθονού στο θεσμό. Κατάφερε να αντέξει στην ασφυκτική πίεση του Kalle Rovanpera και να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα όταν ο Φινλανδός κατάφερε να κερδίσει στο «σπίτι» του Tanak στην Εσθονία! Τα άλλα 2 GR Yaris των Lappi και Evans πήραν την τρίτη και τέταρτη θέση.

WRC HYUNDAI OTT TANAK CYPRUS CTC FIA World Rally Championship 2022, WRC Secto Automotive Rally Finland 2022 day 2 on August 6, 2022 in Jyvaskyla, Finland. Photo by: Simone Calvelli / Reporter ImagesΟ Εσθονός ήταν συγκεντρωμένος καθ’ολη τη διάρκεια του αγώνα. Οδήγησε άψογα από την αρχή και πέρασε μπροστά νωρίς την Παρασκευή χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μέχρι και το τέλος. Και αυτό παρά το ότι ο Kalle Rovanpera κέρδισε συνολικά περισσότερες ειδικές διαδρομές από ότι εκείνος.

Ο Φινλανδός τερμάτισε στη δεύτερη θέση με διαφορά 6,8 δευτερολέπτων μετά από έναν ιδιαίτερα καλό αγώνα, ενώ έκανε και τον καλύτερο χρόνο στην power stage, παίρνοντας τους πέντε έξτρα βαθμούς για τη βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, στην οποία παραμένει πρώτος με διαφορά ασφαλείας 94 βαθμών από τον δεύτερο Tanak.

Τρίτος τερμάτισε ο Esapekka Lappi, επίσης με Toyota GR Yaris, διατηρώντας την θέση του Σαββάτου παρά την τριπλή τούμπα που είχε στην προτελευταία ειδική. Όπως οι πρώτες 3, έτσι και οι υπόλοιπες θέσεις μέχρι την 7η έμειναν αμετάβλητες σε σχέση με το Σάββατο, με τους Evans, Neuville, Katsuta και Greensmith θα καταλαμβάνουν τις θέσεις 4-5-6 και 7 αντίστοιχα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Hyundai στη Φινλανδία και η τρίτη του Ott Tanak (2018 και 2019 που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα). Επόμενος αγώνας για το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις 18-21 Αυγούστου στις ασφάλτινες ειδικές του Βέλγιου.

Photo: Reporter Images

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.