Ο Rovanpera κέρδισε ένα συναρπαστικό Ράλι Κροατίας

Τελικά, ο Kalle Rovanpera ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλι Κροατίας, κάτι που κατάφερε να πετύχει μόλις στην τελευταία ειδική διαδρομή. Ο νεαρός Φιλανδός έδειξε τρομερή ωριμότητα και αντιμετώπισε με τον καλύτερο τρόπο την ασφυκτική πίεση του Tanak για να εξασφαλίσει την δεύτερη φετινή του νίκη. Την τριάδα στο βάθρο συμπλήρωσαν οι Tanak και Neuville.

FIA World Rally Croatia Rally 2022 toyota rovanperaChampionship 2022, Croatia Rally 2022 podium on April 24, 2022 in Mirka Viriusa, Zagreb, Croatia. Photo by: Marco Rimola / Reporter ImagesΣτις πρώτες οκτώ ειδικές διαδρομές του αγώνα κυρίαρχο στοιχείο ήταν η βροχή και η ομίχλη στην Κροατία. Ο Kalle Rovanpera έδειξε τον καλύτερο του εαυτό κρατώντας από την αρχή την πρωτοπορία του αγώνα κερδίζοντας τις έξι από αυτές. Κατάφερε να κτίσει μια διαφορά 1:04.00 λεπτών από τους αντιπάλους του. Μια διαφορά που έφτασε τα 1:23.3 λεπτά κατά το τέλος της δεύτερης μέρας.

Όμως η τελευταία μέρα του αγώνα ήταν συναρπαστική για πολλούς οδηγούς αλλά και για την τελική έκβαση του Ράλι Κροατίας. Ο Rovanpera μπορεί να είχε κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος του τριημέρου, αλλά οι καιρικές συνθήκες είχαν τον τελευταίο λόγο. Στην προτελευταία ειδική διαδρομή η βροχή και ένα κλαταρισμένο ελαστικό του Φινλανδού άλλαξε τα δεδομένα υπέρ του Tanak. Ο Εσθονός έχοντας επιλέξει τη μαλακότερη γόμα της Pirelli κατάφερε να βρεθεί μπροστά για μόλις 1,4 δευτερόλεπτα. Με την τελευταία ειδική να έχει γεμίσει λάσπη λόγω των καιρικών φαινομένων, ο οδηγός της Hyundai πρόβαλε ως το φαβορί.FIA World Rally Croatia Rally 2022 toyota rovanperaChampionship 2022, Croatia Rally 2022 podium on April 24, 2022 in Mirka Viriusa, Zagreb, Croatia. Photo by: Marco Rimola / Reporter Images

Όμως, ο Rovanpera τα έδωσε όλα στα τελευταία του περάσματα και κατάφερε να πάρει τη νίκη για 4,3 δευτερόλεπτα. Ο Thierry Neuville δέχθηκε ποινή 1 λεπτού και έπεσε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση της κατάταξης, λόγω υπερβολικής ταχύτητας σε απλή διαδρομή. Όμως,  κατάφερε να ανακάμψει μετά τα προβλήματα της δεύτερης ημέρας. Πέρασε τον Breen και τερμάτισε τρίτος, 16,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Breen, Evans και Katsuta.

Μετά τον αγώνα της Κροατίας, η διαφορά του Rovanpera από τον Thierry Neuville στην βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών έφτασε στους 29 βαθμούς. Επόμενος αγώνας για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι θα είναι το Ράλι Πορτογαλίας στις 19-22 Μαΐου. Εκεί όπου θα τρέξουν οι δύο παγκόσμιοι πολυπρωταθλητές Sebastien Loeb και Sebastien Ogier!

Photos: Reporter Images