Ράλι Ντακάρ:

Η τελευταία ειδική διαδρομή του Dakar 2019 βρήκε τους Nasser Al Attiyah και Mathieu Baumel της Toyota Gazoo Racing στην πρώτη θέση με το θρυλικό Toyota Hilux, καταγράφοντας μια ιστορική νίκη για την Toyota.

Ο οδηγός από το Κατάρ εξασφάλισε στον Γάλλο συνοδηγό του, ο οποίος συμπλήρωσε τα 43 του χρόνια την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, το καλύτερο δώρο γενεθλίων, όταν έφτασαν στην γραμμή τερματισμού του Dakar 2019, με τους ομόσταυλούς τους  Giniel de Villiers και Dirk von Zitzewitz σε σχηματισμό. Τα δύο πληρώματα της Toyota Hilux ολοκλήρωσαν όλη την ειδική διαδρομή μαζί.

Η Toyota Gazoo Racing Νοτίου Αφρικής  είχε προβάδισμα στο Dakar 2019 από την πρώτη έως την τελευταία ειδική διαδρομή, με τους Al Attiyah / Baumel να κάνουν την απαρχή, προτού δώσουν τη σκυτάλη στους De Villiers / Von Zitzewitz κατά τη διάρκεια της δεύτερης ειδικής διαδρομής. Στη συνέχεια όμως, στην καταστροφική τρίτη ειδική διαδρομή,  ο οδηγός από το Κατάρ επανάκτησε το προβάδισμα -ένα προβάδισμα που διατήρησε, παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει μερικές από τις πιο δύσκολες ειδικές διαδρομές που παρατηρήθηκαν μέχρι τώρα σε οποιοδήποτε νοτιοαμερικανικό Dakar.

Το πρώτο σοβαρό πλήγμα ήρθε όταν οι De Villiers / Von Zitzewitz υποχώρησαν στην κατάταξη του αγώνα στην τρίτη ειδική διαδρομή, μετά από μια σύγκρουση σε βράχο που βρισκόταν κάτω από πυκνή σκόνη. Αυτό υποβάθμισε τους νικητές του 2009 σε υποστηρικτικό ρόλο, ενώ παρόμοια  κατάληξη είχε ο Ολλανδός οδηγός Bernhard ten Brinke και ο Γάλλος συνοδηγός του, Xavier Panseri μόλις μία ημέρα αργότερα.

Δυστυχώς, η κούρσα των Ten Brinke / Panseri ολοκληρώθηκε πρόωρα στην όγδοη ειδική διαδρομή, σε μερικούς από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στον φετινό αγώνα, όταν υπέστη βλάβη το σύστημα μετάδοσης στο κιβώτιο ταχυτήτων. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι De Villiers / Von Zitzewitz να μείνουν το μοναδικό υποστηρικτικό πλήρωμα των Al Attiyah / Baumel.

Το ζευγάρι περίμενε 55 λεπτά πριν οι ομόσταυλοί τους ξεκινήσουν την ειδική διαδρομή και στη συνέχεια τους ακολουθούσαν σε στενό σχηματισμό. Δυστυχώς, αυτό κόστισε στους De Villiers / Von Zitzewit μια θέση στη γενική κατάταξη, όπου εν τέλει τερμάτισαν ένατοι. Παρόλα αυτά, το Top 10 ρεκόρ του De Villiers παραμένει άθικτο.

Με τη νίκη των Al Attiyah / Baumel στο Dakar 2019,  η Toyota Gazoo Racing έχει κερδίσει  και τους δύο πιο δύσκολους θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο – τις 24 ώρες του Le Mans και το Rally Dakar!!!!

Ο πρόεδρος Akio Toyoda αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Dakar 2019 έχει ολοκληρωθεί! Κάθε χρόνο, πολλοί συμμετέχοντες επιλέγουν αυτοκίνητα της Toyota για να αναλάβουν αυτήν τη δύσκολη πρόκληση. Αυτό το έτος δεν αποτέλεσε εξαίρεση.  Μια σειρά από αυτοκίνητα Hilux και Land Cruiser οδήγησαν περίπου 5,000 χιλιόμετρα, σε μια πολύ σκληρή δοκιμασία δύο εβδομάδων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όλες τις ομάδες που επέλεξαν την Toyota για το φετινό Ράλι Ντακάρ. Σας ευχαριστώ για τη σκληρή δουλειά σας!»

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.