ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 8ος γύρος: ΓΑΛΛΙΑ

RALLYCROSS 8th RD FRANCE -2Ο οδηγός της Team Hansen MJP, Timmy Hansen, κατέκτησε την νίκη στον όγδοο γύρο του πρωταθλήματος Rallycross της FIA στο World RX της Γαλλίας. Ένας θεσμός που στηρίζεται από τη Monster Energy. Μια νίκη που φέρνει τώρα τρεις οδηγούς να παλεύουν για το φετινό τίτλο.
Ο Timmy τερμάτισε μπροστά από τον δεύτερο Anton Marklund της GC Kompeition, με τον νεαρότερο του αδελφό Kevin Hansen να τερματίζει τρίτος με το δεύτερο Peugeot 208 της ομάδας τους. Στο τέλος της μέρας, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κατέληξε ο Νορβηγός Andreas Bakkerud έστω και αν τερμάτισε στην πέμπτη θέση στον αγώνα. Ο οδηγός της Monster Energy RX Cartel κρατά την πρώτη θέση με 160 βαθμούς ενώ αμφότεροι οι αδελφοί Hansen είναι ισόβαθμοι στους 158! Η νίκη αυτή του Timmy ήταν η τρίτη του για φέτος.

RALLYCROSS 8th RD FRANCE -2Στον τελικό o Timmy εκμεταλλεύτηκε το κενό που δημιουργήθηκε όταν οι Bakkerud και Niclas Gronholm έσπρωξαν ο ένας τον άλλο ανοικτά στην πρώτη στροφή. Την ίδια στιγμή, οι Kevin (Hansen) και Marklund, που ξεκίνησαν στο πίσω μέρος του grid, βρέθηκαν να παλεύουν τον νεαρό Λιθουανό Rokas Baciuska της GC Kompetition.  Μετά από το joker lap του ο Marklund βγήκε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Timmy με τον Kevin να προλαβαίνει την ύστατη να βγαίνει μπροστά από τον Baciuska από το joker του.

Η νίκη του Timmy ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν μετά που έχασε την ευκαιρία του να βρεθεί στον ημιτελικό στον προηγούμενο γύρο στον Καναδά, ενώ δεν πήρε τους βαθμούς που θα ήθελε από το Abu Dhabi έπειτα από γερή επαφή με τον Bakkerud.  «Το σαββατοκύριακο ήταν φανταστικό. Μετά από δυο αγώνες όπου δεν πήραμε σχεδόν τίποτε βαθμούς, είμαι πολύ χαρούμενος που ανεβήκαμε στην δεύτερη θέση μετά από αυτή την νίκη.  Έχουμε φοβερή υποστήριξη εδώ στο Loheac και το Peugeot ήταν άψογο.  Ήμουν άνετος και τις δυο μέρες. Ήθελα τέλεια προκριματικά για να πάρω την pole του ημιτελικού. Στον τελικό μου άνοιξαν την πόρτα ο Andreas (Bakkerud) και ο Niclas (Gronholm).  Μόλις πάτησα πρωτοπορία, απλά συγκεντρώθηκα στον αγώνα μου και να κτίσω απόσταση, δίνοντας μου την ευκαιρία να απολαύσω και την φανταστική ατμόσφαιρα γύρω μας. Όσον αφορά την μάχη του τίτλου, είναι μεταξύ του Kevin, του Andreas και εμένα για να μάθουμε ποιος θα πάρει τον πρώτο του τίτλο. Ο πιο σταθερός από εμάς στους δύο τελευταίους γύρους, θα βγει νικητής».

RALLYCROSS 8th RD FRANCE -2Ο, επίσης, Σουηδός Marklund, ήταν τρίτος στο Silverstone και πρώτος στην Νορβηγία όπου έχασε την νίκη μετά που ανακάλυψαν τεχνική παρατυπία οι αγωνοδίκες. Στην Γαλλία όμως, από όπου προέρχεται και η ομάδα του, GC Kompetition, χάρηκε την δεύτερη θέση του. Ο επόμενος, και προτελευταίος γύρος του World RX, θα πραγματοποιηθεί στην Λετονία, στην Riga στις 14-15 Σεπτεμβρίου.

Βαθμολογία:

Οδηγών:
1 Andreas Bakkerud   160
2 Kevin Hansen          158
3 Timmy Hansen        158
4 Niclas Grönholm      135
5 Jānis Baumanis       120

Ομάδων:
1 Peugeot Team Hansen MJP           316
2 Hyundai GRX Taneco Team           283
3 Audi Monster Energy RX Cartel      260
4 GCK Kompetition                          156
5 Ford Stard                                     83

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.