Θύμα του κορονωιού φαίνεται να έχει πέσει και η πρεμιέρα του MotoGP 2020, με τον αγώνα στο Κατάρ να αναβάλλεται λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που προκάλεσε η επιδημία.

Ο ιός – γνωστός ως Covid-19 – προέρχεται από την Κίνα και αναφέρεται ότι έχει μολύνει περισσότερους από 85.000 ανθρώπους παγκοσμίως και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 3000 θανάτους από την μέρα εμφάνισης του. Τις τελευταίες ημέρες, οι πρώτες περιπτώσεις της νόσου επιβεβαιώθηκαν και στο Κατάρ, ενώ το γειτονικό Ιράν είχε μια περίπτωση.
Ανησυχίες για το ενδεχόμενο αυτό υπήρχαν από τις πρώτες μέρες των δοκιμαστικών του Κατάρ, με αρχικές εκτιμήσεις να βλέπουν τον αγώνα να διεξάγεται. Με τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων σε Ιαπωνία και Βόρεια Ιταλία την τελευταία εβδομάδα – όπου εδρεύουν οι περισσότερες ομάδες του MotoGP – η διοργανώτρια εταιρεία του αγώνα, Dorna, εφάρμοσε διαδικασίες για να διασφαλίσει ότι το προσωπικό του MotoGP από τις χώρες αυτές θα έχει πρόσβαση στη χώρα.

Ωστόσο, καθώς όλοι οι ταξιδιώτες από την Ιταλία έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξή τους στο Κατάρ, οι διοργανωτές και η FIM έχουν λάβει την απόφαση να ακυρώσουν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το MotoGP.

MOTOGP AUSTRALIAΟι κατηγορίες Moto2 και Moto3 θα γίνουν κανονικά μιας και οι ομάδες, με όλο το προσωπικό τους, βρίσκονταν ήδη στην χώρα τις τελευταίες μέρες για τα δοκιμαστικά του χειμώνα τους.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.