Μπορεί το θέαμα στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood να είναι πάντα άψογο, αλλά όταν μιλάμε για ταχύτητα, η πιθανότητα ατυχήματος σε μια πίστα είναι πάντα εκεί. Ειδικά όταν μιλάμε για μια Lancia Delta S4, ένα παντοδύναμο αυτοκίνητο ράλι από την δοξασμένη εποχή του Group B, με τερακύλινδρο κινητήρα 1.8 λίτρων και συνδυασμό turbo και supercharger που παράγει 500 ίππους επάνω σε ένα αμάξι που ζυγίζει 890 κιλά. Ευτυχώς η μετάδοση επάνω στον δρόμο ερχόταν και από τους τέσσερεις τροχούς (είπαμε, τρελοί ήτανε, όχι ηλίθιοι… φυσικά υπήρχαν και πισωκίνητα… ναι, άλλες εποχές).

Lancia Delta CrashΗ νευρικότητα αυτής της συγκεκριμένης Lancia Delta S4 του 1985, ήταν υπερβολική από ότι φαίνεται για αυτό το πλήρωμα που βγήκε στην ανάβαση του Goodwood. Απολαύστε τον ήχο και την όψη της (ντυμένη στα κλασσικά και ιστορικά χρώματα της Martini) μέχρι το ατύχημα που, ευτυχώς, μόνο το αυτοκίνητο πλήγωσε. Ο καθαρός ένοχος εδώ; Στα φρένα πριν την αριστερή, κάτω από την αψίδα του φεστιβάλ, χαλαρώνει το πίσω μέρος και τινάζεται, γυρίζοντας το αυτοκίνητο. Ο αρκετά ζαλισμένος οδηγός, παραδέχθηκε στην συνέχεια πως έκανε λάθος στο σετάρισμα της ισορροπίας των φρένων, αποδεικνύοντας ξανά πως είναι τα φρένα σου δίνουν την ευχέρεια να τρέξεις, και όχι η μηχανή. Ο νοών νοείτω.

Δείτε το βίντεο εδώ:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=eYhcYnCCi0o[/embedyt]

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.