Παγκύπριο Πρωτάθλημα Psaltis Eneos Drift – 3ος γύρος

2 Γιώργος Χριστοφόρου Νικητής ProΔιοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από το Power Drift Club, την Κυριακή 9 Ιουνίου ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2019 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Σταθμός και για αυτό τον αγώνα, η πίστα Achna Speedeway, με την επιλογή του χώρου να ακολουθεί καθαρά η λογική του King of Nations. Ένας εξαιρετικός σχεδιασμός που πρόσφερε άπλετο θέαμα στους φίλους του αθλήματος.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με το “briefing” των οδηγών και τη διαδικασία προθέρμανσης με όλους τους οδηγούς να έχουν την ευκαιρία να έχουν από τέσσερα περάσματα.

Στη διαδικασία των μονών βαθμολογημένων περασμάτων της κατηγορίας Pro ο Κυριάκος Μάριος “Τσόδα” πήρε την ψηλότερη βαθμολογία (89,00) με τον Enver Haskasap να παίρνει τη δεύτερη θέση με 87,25 βαθμούς. Την τριάδα με 86,25 βαθμούς συμπλήρωσε ο Πάμπος Χαραλάμπους “Tali”.

3 Νικόλας Πατάκ 2ος ProΣτην κατηγορία Semi Pro, την ψηλότερη βαθμολογία πήρε ο Σάββας Συμιανός με 66,25 βαθμούς με δεύτερο τον περσινό πρωταθλητή Πόλυ Κωνσταντίνου “Πολυβάλβιδος” με 65,25. Τρίτος ο νεαρός Βασίλης Χριστοφόρου με 56,75 βαθμούς.

4 Αντρέας Νέστωρος 2ος SemiproΣτο θέμα τελικής ταχύτητας στην έξοδο της μεγάλης ευθείας, ταχύτερος όλων ήταν ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” με 123 ΧΑΩ, στην δεύτερη θέση με 116 ΧΑΩ ο Δημήτρης Χριστοφή “Takamura” και στην τρίτη με 115 ΧΑΩ ο Κυριάκος Μάριου “Τσόδας”. Στην κατηγορία Semi pro μεγαλύτερη ταχύτητα είχε ο Σάββας Συμιανός με 107, ακολουθούμενος από τον Πόλυ Κωνσταντίνου με 105 ΧΑΩ και τον Βασίλης Χριστοφόρου με 103 ΧΑΩ.

5 Τελικός Pro Γιώργος Χριστοφόρου_Νικόλας ΠατάκΣτη συνέχεια είχαμε το θεαματικότερο κομμάτι του αγώνα που δεν είναι άλλο από τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Ξεκινώντας με την κατηγορία Pro, ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” έφτασε στον τελικό έχοντας σαν αντίπαλο τον Νικόλα Νικόλα “Πατάκ” ο οποίος σε αυτό τον αγώνα έτρεχε με το Turbo Subaru. Τελικός νικητής ο “Έλα Κόκο” με σκορ 6-4, 6-4. Με την νίκη του ο Γιώργος Χριστοφόρου, έγινε ο τρίτος διαφορετικός οδηγός που ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου.  Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Πάμπο Χαραλάμπους “Tali” o οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Κυριάκου Μάριου με 10-0 και 6-4 αντίστοιχα. Στην κατηγορία Semi pro, μεγάλος νικητής ήταν ο νεαρός Βασίλης Χριστοφόρου, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του, Αντρέα Νέστωρος με σκορ 6-4 και 5-5, όντας και σε αυτή την κατηγορία ο τρίτος διαφορετικός νικητής. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σάββας Συμιανός ο οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Πόλυ Κωνσταντίνου με σκόρ 5-5 και 6-4.

6 Τελικός semipro Βασίλης Χχριστοφόρου_Αντρέας ΝέστωροςΟ επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift θα διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου με χορηγό, όπως και όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, την  εταιρεία Ψάλτης Auto Parts και τα λιπαντικά ENEOS.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.