Η εθνική ομάδα Μότοκρος αναλαμβάνει νέα αποστολή, να αγωνιστεί στο μεγαλύτερο αγώνα της χρονιας, στο Μοτοκρος των Eθνών, που θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία στη θρυλική πίστα του Assen το Σαββατοκυρίακο 28-29 Σεπτεμβρίου.

Μετά την επιτυχημένη φετινή παρουσία της ομάδας στο ευρωπαϊκό Βαλκανικό πρωτάθλημα στο Σάμοκοφ της Βουλγαρίας στις αρχές Ιουνίου όπου κατέκτησε την 3η θέση στην γενική κατάταξη η εθνική ομάδα  καλείτε να λάβει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων στο κόσμο όπου θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί τα μεγαλύτερα αστέρια Μότοκρος όπως ο Πρωταθλητής Κόσμου Tim Gajser  «ο Βασιλιάς στην άμμο»  και περσινός πρωταθλητής κόσμου Jeffrey Herlings, ο μαχητικός Αμερικανός Jason Anderson καθώς επίσης και τους κορυφαίους αναβάτες των χωρών που λαμβάνουν μέρος.

Ο αγώνας των Εθνών (Motocross des Nations) είναι ένας ετήσιος αγώνας μοτοκρός, όπου οι αναβάτες που λαμβάνουν μέρος εκπροσωπούν τη χώρα τους σε ομαδικό επίπεδο, αφού νικήτρια χώρα αναδεικνύεται από συνδυασμό αποτελεσμάτων των οδηγών της.  Αυτό προσφέρει σασπένς και αδρεναλίνη αφού όλα μπορούν να αλλάξουν μέχρι και την καρό σημαία. Για το λόγο αυτό συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από τους θεατές και  έχει καθιερωθεί στους κύκλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως οι «Ολυμπιακοί του Μότοκρος».

Ο αγώνας διοργανώνεται από το 1947, με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας να παίρνει τότε την πρώτη νίκη και την ομάδα των ΗΠΑ να έχει το ρεκόρ νικών με 22.

Η Κύπρος έχει λάβει μέρος στον αγώνα των Εθνών άλλες δύο φορές, το 2005 στο Ερνέ της Γαλλίας και το 2009 στο αυτοκινητοδρόμιο  Φραντσιακόρτα της Ιταλίας.

Η σημαία της χώρας μας θα εκπροσωπηθεί  στον αγώνα των Εθνών με τους Χρίστο Τσαγγαρά, πρωταθλητής στην κατηγορία ΜΧ1, Άριστο Γεωργίου που αγωνίζεται στην κατηγορία ΜΧ2 τερματίζοντας στη 3η θέση και στη πρώτη του παρουσία στη κατηγορία και ο Χρύσανθος Γεωργίου, ο οποίος επίσης αγωνίζεται στην κατηγορία ΜΧ2 και φέτος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση. Ο πρωταθλητής Τσαγγαράς, θα αγωνιστεί στην κατηγορία MXGP, ο Άριστος Γεωργίου θα τρέξει στην κατηγορία ΜΧ2 και ο Χρύσανθος Γεωργίου θα συμμετάσχει στην κατηγορία ΟΡΕΝ.

Την αποστολή θα συνοδεύσουν στην Ολλανδία ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας Ζανέτος Κουμάση και ο team manager της ομάδας Κυριάκος Καβάζης. Σημαιοφόρος θα είναι ο Χρίστος Τσαγγαράς ο οποίος είναι 23 ετών και έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα στην μεγάλη κατηγορία, την ΜΧ1. Κατέκτησε την 3η θέση στον Ευρωπαικό αγώνα του Σάμοκοφ της Βουλγαρίας φέτος.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου ένας από τους  ποιο εξελίξιμους και  ταλαντούχους αθλητές  των τελευταίων χρόνων, αγωνίζεται στη κατηγορία ΜΧ2. Άρχισε τη σταδιοδρομία του στα 18 του χρόνια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με το πείσμα και το ταλέντο του κατάφερε να φτάσει στο υψηλό επίπεδο της ΜΧ2.

Ο Άριστος Γεωργίου άρχισε να αγωνίζεται από μικρή ηλικία κατακτώντας το πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκε,  πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής της ΜΧ4 και φέτος σε ηλικία 16 ετών αγωνίστηκε με επιτυχία στη κατηγορία ΜΧ2  κατακτώντας τη Τρίτη θέση στη πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα.

Για να μπορέσει να υλοποιήσει την απόφαση της αυτή η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας χρειάστηκε την πολύτιμη οικονομική και υλική στήριξη της  εταιρία KS KAVAZIS LTD, αντιπρόσωποι των λιπαντικών BO MOTOR OIL και ελαστικών RINALDI στη Κύπρο.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.