Σε ηλικία 21 χρόνων ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είναι φέτος ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης της καριέρας του. Χάρη στο αστείρευτο ταλέντο του, τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από την εταιρεία NAGA Markets, ο Τζιωρτζής τρέχει φέτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Formula Renault 2.0 με τα χρώματα της βρετανικής Fortec Motorsport, ανάμεσα σε 28 οδηγούς από όλο τον κόσμο και ονειρεύεται να γίνει μια μέρα οδηγός της Formula 1.

Την Πέμπτη (26/04), σε εκδήλωση που διοργάνωσε η NAGA Markets σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λεμεσού, ο 21χρονος πιλότος συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΜΜΕ, φίλους και συνεργάτες της εταιρείας, στην παρουσία του βουλευτή Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη και του πρώην βουλευτή κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, σημειώνοντας πως «είναι υποχρέωση του κράτους να στηρίζει αθλητές με μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό» προσθέτοντας πως «ο Βλαδίμηρος αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του κυπριακού αθλητισμού για διάκριση, σε  ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο συναρπαστικά σπορ παγκοσμίως».

Το Eurocup της Formula Renault 2.0 έχει ήδη ξεκινήσει καθώς έγιναν οι αγώνες σε Paul Ricard και Monza. «Κάποια προβλήματα με τον κινητήρα δεν μας επέτρεψαν να είμαστε ψηλά. Όμως, έχουμε διαβεβαιώσεις ότι τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν και από τον ερχόμενο αγώνα θα μπορούμε να παλέψουμε για τις βαθμολογούμενες θέσεις της δεκάδας και, γιατί όχι, για το  βάθρο» είπε ο Βλαδίμηρος, γιος του πρώην οδηγού αγώνων Ανδρέα Τζιωρτζή. Ανάδειξε επίσης πως σε μερικές βδομάδες θα οδηγήσει στο Μονακό εκπληρώνοντας ένα παιδικό όνειρο.

Ο Βλαδίμηρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Άμυνας «που μου παρείχαν τις διευκολύνσεις ώστε να συνεχίσω να παλεύω για το όνειρό μου», όπως είπε. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στη NAGA Markets και «στην οικογένεια μου που με στηρίζει με όλες τις δυνάμεις από πέντε χρόνων στον αθλητισμό» όπως ανέφερε.

«Πιστεύουμε στο ταλέντο του»
«Η NAGA Markets με χαρά ανέλαβε το ρόλο του ανάδοχου χορηγού του Βλαδίμηρο Τζιωρτζή, ο οποίος για πρώτη φορά συμμετέχει με την στήριξή μας στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Eurocup της Formula Renault 2.0» ανέφερε ο CEO της εταιρείας κ. Μιχάλης Μυλωνάς και συνέχισε: «Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NAGA Markets, επιλέξαμε ένα ανερχόμενο Κύπριο αθλητή, σε ένα άκρως απαιτητικό άθλημα, όπως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Για τον Βλαδίμηρο αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Πρόκειται για την εκπλήρωση ενός ονείρου του και είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια. Πιστεύουμε ακράδαντα στο αστείρευτο ταλέντο, την σκληρή δουλειά που καταβάλλει και στον ξεχωριστό χαρακτήρα του. Η μαχητικότητα και ο δυναμισμός του Βλαδίμηρου ταιριάζουν απόλυτα με το χαρακτήρα του ομίλου μας».

Ο κ. Μυλωνάς είπε ότι «νοιαζόμαστε έμπρακτα για την κυπριακή κοινωνία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό και γι αυτό επενδύουμε. Ο Βλαδίμηρος αποτελεί αθλητή – πρότυπο ο οποίος μπορεί να εμπνεύσει τη νέα γενιά της Κύπρου με τις αγωνιστικές του επιτυχίες, τον  επαγγελματισμό και το ταλέντο του».

Εισηγμένη στη Φρανκφούρτη
Μιλώντας για τη NAGA Markets ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι «ο Όμιλος NAGA είναι όμιλος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, εισηγμένος στο γερμανικό χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του ομίλου μας ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ και οι δραστηριότητές μας στον τομέα των καινοτόμων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών επεκτείνονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανά το παγκόσμιο. Ο Όμιλος μας διατηρεί γραφεία σε Γερμανία, Ισπανία και Κύπρο και η ομάδα των πολύ υψηλού επιπέδου επαγγελιών μας ξεπερνά σήμερα τα 150 άτομα. Ο όμιλος NAGA στηρίζεται μετοχικά από εταιρείες κολοσσούς στον χρηματοοικονομικό τομέα. Στην Κύπρο η παρουσία της NAGA μετουσιώνεται προς το παρόν μέσω της NAGA Markets Ltd η οποία αποτελεί εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών. Η NAGA Markets Ltd παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες συναλλαγών σε χρηματαγορές και συνάλλαγμα».

«Η υποστήριξη αυτή την εποχή από εταιρείες που έχουν τη διάθεση και το μεράκι να βοηθήσουν αθλητές είναι πολύτιμη» ανέφερε ο μάνατζερ του Τζιωρτζή και μέλος του ΔΣ της NAGA Markets κ. Σωκράτης Φέκκας για να προσθέσει πως «ο Βλαδίμηρος κάνει φέτος το επόμενο βήμα στην καριέρα του με την ένταξη στην Fortec Motorsport και τη συμμετοχή στο Eurocup της Formula Renault 2.0. Είμαι σίγουρος ότι θα μέλλον του θα είναι λαμπρό και με τη στήριξη της NAGA Markets να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο, τη συμμετοχή στη Formula 1».

Επόμενος αγώνα στο καλεντάρι του Eurocup της Formula Renault 2.0 είναι στο ιστορικό Silverstone 18-20 Μαΐου, ενώ ακολουθεί ο αγώνας στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό (26-27 Μαΐου)μ που διεξάγεται το ίδιο Σαββατοκύριακο με τον αγώνα της Formula 1. O Τζιωρτζής θα βρεθεί στην Αγγλία πέντε ημέρες πριν τον αγώνα στο Silverstone, προκειμένου να οδηγήσει στον εξομοιωτή της Fortec Motorsport που εδρεύει στην Αγγλία. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει δέκα αγώνες κα σε αυτό μετέχουν οκτώ ομάδες με 28 οδηγούς από 17 χώρες και των πέντε ηπείρων.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.