Starikoivich-Heskes – Dakar:

Στο Ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό, φιλοξενήθηκε τη διάσκεψη τύπου της ομάδας «Autolife Team: Starikoivich-Heskes», μια κυπριακή  ομάδα ράλι cross-country, εν όψει του Dakar 2020. Η «Starikovich-Heskes» επανήλθε στο προσκήνιο για να ανταγωνιστεί στο Dakar 2020 με ένα νέο πιο ισχυρό αγωνιστικό αυτοκίνητο, μια ελαφρώς ανακατασκευασμένη διεθνή ομάδα που υποστηρίζει το πλήρωμα για μια αναμφισβήτητα μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή εμπειρία.

Starikoivich-Heskes«Ονειρευτείτε! Τολμήστε! Ζήστε το! » αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Roman Starikovich (που είναι το επίσημο σύνθημα του Ράλι Ντακάρ φέτος) προς τους προσκεκλημένους που είχαν συγκεντρωθεί στο Diamond Ballroom του ξενοδοχείου Parklane. «Η Κύπρος ήταν στο Ντακάρ μία φορά και είμαστε έτοιμοι να περπατήσουμε ξανά αυτό το μονοπάτι» – είπε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Starikoivich-HeskesΤο Toyota Hilux Overdrive είναι το νέο αυτοκίνητο της ομάδας, που ετοιμάστηκε στο Βέλγιο χρησιμοποιώντας το πλαίσιο του διάσημου ιαπωνικού pick-up. Το όχημα αυτό έχει ήδη δοκιμαστεί από την ομάδα στο Ράλι Αρχιμανδρίτα στην Πάφο (1η θέση στην κατηγορία Τ1) και στο διεθνή Rally Greece Off-Road στην Καστοριά της Δυτικής Μακεδονίας (3η θέση στην κατηγορία Τ1). Τα υψηλά επίπεδα σταθερότητας και αντοχής του Toyota Hilux Overdrive σε συνδυασμό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του (μηχανή V8 5.0 λίτρων, 360 ίππων) θα αυξήσουν αναμφίβολα την ανταγωνιστικότητα της ομάδας στο επερχόμενο Dakar.
Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ονομάστηκε «The Bumblebeast» από την ομάδα για την εντυπωσιακή μαύρη και κίτρινη ζωγραφιά που φέρει. Στο τέλος του επίσημου μέρους της συνέντευξης τύπου το όχημα αναρτήθηκε από το ταβάνι σε ειδικό ανελκυστήρα, καλυμμένο με βελούδο και αποκαλυπτόμενο τελετουργικά ενώπιον του κοινού.

Starikoivich-Heskes
Δεύτερον, η ανανεωμένη ομάδα περιλαμβάνει 14 μέλη από την Κύπρο, την Ολλανδία, τη Ρωσική Ομοσπονδία, τη Γερμανία, τη Λευκορωσία, τη Λετονία, την Αργεντινή, την Ελλάδα και την Πολωνία. Οι μεγαλύτερες αλλαγές προσωπικού έγιναν στο τεχνικό τμήμα, με επικεφαλής τον νέο κύριο μηχανικό της ομάδας, Roman Tsurkan. Ο Tsurkan έχει μεγάλη εμπειρία σαν μηχανικός, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες όπως Dakar και Silk Way, μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών αγώνων μοτοσικλετών.
Συνολικά, η «Ομάδα Autolife: Starikovich-Heskes» φαίνεται έτοιμη για το δεύτερο Dakar της. 12 ημέρες, 9.000 χιλιομέτρων, μέσα από έρημους, αμμόλοφους και ορεινά περάσματα από τη Τζέντα μέχρι την Αλ-Κιντζίγια.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.