Ο ένατος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος μότοκρος για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 θα διεξαχθεί στην πίστα της Αμμοχώστου στο Παραλίμνι την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου. Αν και έχουν κριθεί τα πρωταθλήματα στις πλείστες κατηγορίες, εντούτοις εξακολουθεί να εκκρεμεί ο τίτλος στην πλέον ανταγωνιστική κατηγορία, την ΜΧ2. Δυο αναβάτες διεκδικούν τον τίτλο οι οποίοι κατάφεραν να οδηγήσουν την μάχη μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τον πρωτοπόρο Χρύσανθο Γεωργίου από το δεύτερο Μιχάλη Πάμπουκκα τους οποίους χωρίζουν 9 βαθμοί. Σημαντικότατο ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος θα παίξουν ο πολύ ανεβασμένος Άριστος Γεωργίου, ο Μάριος Πάμπουκκας ο οποίος επιστέφει μετά από τραυματισμό και ο Θανάσης Φελλά ο οποίος θα επιδιώξει να μπει σφήνα στους πρωτοπόρους.

Στην κατηγορία ΜΧ1 το πρωτάθλημα κέρδισε ο Χρίστος Τσαγγαράς και οι Σάββας Σάββα, Άρης Κωνσταντίνου και Μαρίνος Ζηντήλης έχουν μια τελευταία ευκαιρία φέτος για να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στην κατηγορία ΜΧ3, πίσω από τον ήδη πρωταθλητή Γιώργο Παουλλή, οι Εύανδρος Καμέρης και Γιώργος Νικολάου θα τα δώσουν όλα για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία MX3 OVER οι Γιώργος Σιδερένιος και Σπύρος Ηλία θα προσπαθήσουν να σπάσουν το αήττητο του πρωταθλητή Μαρίνου Τσαγγαρά, με τους Άκη Έλληνα και Άκη Σάββα να έχουν επίσης βλέψεις για το βάθρο καθώς στους τελευταίους αγώνες έδειξαν ότι είναι ικανοί να το κάνουν.

Ο Χρίστος Κημήτρη κέρδισε το πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ4 όμως εξακολουθεί να είναι ανοικτή η μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα την οποία διεκδικούν με αξιώσεις οι Χρίστος Καΐκκη, Λούκας Τσόκκου τους οποίους χωρίζει μόλις ένας βαθμός. Έξι βαθμούς πιο πίσω βρίσκεται ο Κυριάκος Μαυρονικόλας.

Στην κατηγορία ΜΧ85 ο Αριστόδημος Έλληνας δεν έχει απειληθεί από κανένα τη φετινή σεζόν και μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η απόδοση του Δομήνικου Κολοκάση και Βρυώνη Βλάσιου οι οποίοι θα επιδιώξουν στο φινάλε να τον κερδίσουν. Πέραν από τη νίκη οι δυο αναβάτες διεκδικούν την δεύτερη θέση καθώς χωρίζονται από ένα βαθμό. Ο Αντώνης Γεωργίου έδειξε πως έχει την ταχύτητα να πρωταγωνιστήσει και αναμένετε να είναι επίσης στη μάχη για μια θέση στο βάθρο.

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ65 το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει κριθεί αφού ο Χριστόφορος Κάρυος είναι μόλις έξι βαθμούς μπροστά από τον Κυριάκο Κωστέα. Τρείς βαθμούς πιο πίσω ακολουθεί ο Λουκάς Σοφοκλέους. Σε αυτή την κατηγορία όλα μπορούν να συμβούν καθώς οι μικροί αναβάτες έδειξαν να είναι στο ίδιο επίπεδο.

Για τον τελευταίο αγώνα δημιουργήθηκε η κατηγορία OPEN FREE η οποία συμπεριλαμβάνει μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτου τύπου και κυβικών. Θα περιλαμβάνει δυο φιλικά σκέλη των 12 λεπτών και ένα αγωνιστικό γύρο. Σε αυτή την κατηγορία μπορούν αν αγωνιστούν αναβάτες που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα του Μότοκρος σε πραγματικές συνθήκες αγώνα ή αναβάτες που έτρεχαν στο παρελθόν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δεν έχουν λάβει μέρος σε αγώνες μότοκρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας τον τελευταίο ένα χρόνο.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.