FIA: Αποφάσεις εν όψει έναρξης πρωταθλημάτων

Σε τηλεδιάκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), η δεύτερη υπό την προεδρία του προέδρου της FIA Jean Todt, τέθηκε ως μεγάλο θέμα η επανέναρξη των πρωταθλημάτων υπό την απειλή της πανδημίας του COVID-19. Η FIA έχει συμβουλευτεί τις οδηγίες που εκδίδονται από τις αρχές δημόσιας υγείας και τη συμβουλή ενός ανεξάρτητου εξωτερικού εμπειρογνώμονα, προκειμένου να συγκεντρώσει τα πρωτόκολλα που ορίζονται στον παρόντα κώδικα δεοντολογίας COVID-19 για τον μετριασμό των κινδύνων μετάδοσης του COVID-19 που μπορεί να προκύπτουν κατά τη διοργάνωση αγώνων.

Παράλληλα,  ανακοινώθηκαν και αλλαγές στα σημαντικότερα πρωταθλήματα όπως:

FIA Formula One World Championship

F1 2019 German GPΤο Συμβούλιο, για την ώρα, ενέκρινε οκτώ αγώνες στο ημερολόγιο του μεγάλου του θεσμού, ενώ θα υπάρξουν και άλλες συσκέψεις σύντομα για να συζητηθεί η πρόσθεση και άλλων. Όσο αφορά τους κανονισμούς που έχουν να κάνουν άμεσα με την πανδημία: οι αγωνοδίκες θα έχουν την δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως, τροποποίηση της ελεγχόμενης ώρας που μπορεί να εργαστεί μια ομάδα μέσα στο γκαράζ της, τροποποιήσεις στην διανομή ελαστικών για να γίνει πιο εύκολο το έργο της Pirelli, λιγότερα μέλη των ομάδων στο grid στην εκκίνηση όπως επίσης και τροποποιήσεις σε κάποιες διαδικασίες (εκκίνηση, αγώνα, επανεκκίνηση κλπ.) και διαφορετική διαδικασία βάθρου, σε αγώνες με ή χωρίς θεατές. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν αλλαγές και στους κανονισμούς του 2021 για την άντληση μερικού φορτίου καυσίμου, στα αεροδυναμικά δοκιμαστικά, μείωση στην χρήση των λογισμικών που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ομάδα κάθε χρόνο, για μείωση των προϋπολογισμών και στα διάφορα είδη καυσίμων και λιπαντικών που θα χρησιμοποιούνται, τα οποία θα πρέπει να περνάνε από έλεγχο.

3-05 July 2020 Austria Spielberg

10-12 July 2020 Austria Spielberg

17-19 July 2020 Hungary Budapest

31 July – 02 August 2020 Great Britain Silverstone

07-09 August 2020 Great Britain Silverstone

14-16 August 2020 Spain Barcelona

28-30 August 2020 Belgium Spa-Francorchamps

04-06 September 2020 Italy Monza

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μοναδική νίκη της Porsche στην F1

FIA World Rally Championship

WRC Μείωση στον συνολικό αριθμό κινητήρων (από 3 σε 2) αν οι αγώνες είναι λιγότεροι των 8, και μόνο μια μέρα δοκιμαστικών πριν από κάθε αγώνα στην Ευρώπη. Για την ώρα οι πρώτοι εννέα αγώνες είναι έτοιμοι για έγκριση και πρόσθεση στο ημερολόγιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Το «γκαράζ» των supercars του Lewis Hamilton

ABB FIA Formula E Championship

DS AutomobilesΤο πρωτάθλημα αυτό, που θεωρείται από φέτος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εγκρίθηκαν μέτρα για μείωση του συνολικού κόστους, σε θέματα μεταφορών για παράδειγμα, που θα βοηθήσουν και στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων του πρωταθλήματος.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.