ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 7ος γύρος: ΚΑΝΑΔΑΣ

RALLYCROSS 7th RD CANADAΜια μεγάλη νίκη κατάφερε να πετύχει ο Andreas Bakkerud στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στον Καναδα. Ένας θεσμός που υποστηρίζεται τα τελευταία χρόνια από τη Monster Energy και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του οδηγού της ομάδας Monster Energy RX Cartel ύστερα από την επιτυχία του στην Αργεντινή του 2016. Από τότε πλησίασε πολλές φορές το ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου αλλά δεν τα κατάφερε.

RALLYCROSS 7th RD CANADA
Η νίκη αυτή έφερε τον Bakkerud στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, υποβιβάζοντας τον Timmy Hansen  στην τρίτη, μόλις πέντε βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο του θεσμού, Kevin Hansen. Ο Kevin τερμάτισε πέμπτος στον τελικό αλλά αποκλείστηκε ύστερα από ένα ατύχημα που προκάλεσε με τον Anton Marklund. Ο Kevin πλέον είναι στην πρωτοπορία με 143, με τον Bakkerud δεύτερο έχοντας 138, και τον Timmy τρίτο με 129 που ήταν και ο μεγάλος χαμένος της συνάντησης. Είχε ένα  ατύχημα στον δεύτερο προκριματικό και ένα χαοτικό αγώνα στον τέταρτο. Μετά από πολλαπλές επαφές, το Peugeot 208 χρειάστηκε ρυμουλκό για να πάει πίσω στην ομάδα, τελειώνοντας την προσπάθεια του εκεί. Μετά από όλα αυτά έφυγε από το World RX του Καναδά μόνο με τέσσερεις βαθμούς στο ενεργητικό του.

Δεύτερος, πίσω από τον Bakkerud στον τελικό, ήταν ο Janis Baumanis της ομάδας STARD που προερχόταν από μια τρίτη θέση στη Νορβηγία. Τρίτος ήταν ο οδηγός της GRX Taneco, Timur Timerzyanov, που έκλεψε την νίκη από τον Bakkerud στο Spa-Francorchamps τον Μάϊο. Μάλιστα ο Ρώσος κέρδισε τον δεύτερο ημιτελικό έχοντας και σπασμένη ανάρτηση στο Hyundai i20 του.

RALLYCROSS 7th RD CANADAΌσον αφορά τη βαθμολογία των ομάδων η Team Hansen MJP έφτασε τους 272 βαθμούς έναντι 256 της GRX Taneco Team και 228 της Monster Energy RX Cartel.

Ο Bakkerud, στις δηλώσεις του, αναγνώρισε τις υπερπροσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα του για να μπορέσει ο ίδιος να κερδίσει, εκεί που πίστευε πως φέτος δεν θα έφτανε στη νίκη. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά σαν ομάδα, και προσευχόμουνα πως θα ερχόταν αυτή η μέρα, έστω και αν πλησιάσαμε τόσο κοντά σε προηγούμενους αγώνες και αντιμετωπίσαμε κάποιες κακοτυχίες». δήλωσε ο Νορβηγός και συνέχισε. «Δυσκολευτήκαμε να συγκροτηθούμε για τον πρώτο γύρο φέτος στο Abu Dhabi. Πλησιάσαμε την νίκη στο Βέλγιο και στην Αγγλία, έχοντας και καλό αγώνα στην Σουηδία, μέχρι τον ημιτελικό, όπου κάψαμε στον τελικό τον συμπλέκτη στην εκκίνηση. Η ομάδα όμως ήταν αποφασισμένη, και το παλέψαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλους» συμπλήρωσε. Ο επόμενος σταθμός του πρωταθλήματος είναι το Loheac για το World RX της Γαλλίας από τις 31 Αυγούστου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

Βαθμολογία:

Οδηγών:
1 Kevin Hansen                         143
2 Andreas Bakkerud                   138
3 Timmy Hansen                       129
4 Niclas Grönholm                     115
5 Jānis Baumanis                      111

Ομάδων:
1 Team Hansen MJP                 272
2 GRX Taneco Team                 256
3 Monster Energy RX Cartel      228
4 GC Kompetition                    148
5 GCK Academy                        68

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.