Σήμερα το πρωί ξεκινά το αγωνιστικό μέρος του ράλι των Κανάριων Νήσων που αποτελεί και το δεύτερο γύρο του φετινού Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ERC. Αποτελεί συνάμα και τη δεύτερη φετινή συμμετοχή των Τσουλόφτα και Χρυσοστόμου στο θεσμό. Από την αρχή της βδομάδας που πλήρωμα πραγματοποίησε δοκιμές μαζί με τους άλλους συναθλητές τους, πάντα με στόχο την εξοικείωση με την άσφαλτο!

Χθες έγινε και η κατατακτήρια διαδρομή με τον εικοσιενάχρονο Ισπανό Pepe Lopez της Peugeot Rally Academy να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο πίσω από το τιμόνι του Citroen C3 R5. Το ισπανικό «ένα-δυο» στην ειδική αυτή συμπλήρωσε ο Ivan Ares με Hyundai, μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον συμπατριώτη του. Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο πρωταθλητής Alexey Lukyanuk με διαφορά πέραν του ενός δευτερολέπτου από τον Lopez. Ο συμπατριώτης μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας αντιμετώπισε ένα μικρό στραβοπάτημα στην ειδική αυτή, και έπειτα από σπινάρισμα έγραψε μόλις τον 31ο χρόνο της ειδικής. Αυτό, φυσικά, δεν θα αποτρέψει τους Τσουλόφτα και Χρυσοστόμου από το να πιέσουν, καθώς ο αγώνας είναι ασφάλτινος (είναι και ο πρώτος ασφάλτινος στον οποίο λαμβάνουν μέρος) με το οδόστρωμα να βελτιώνεται περισσότερο παρά να χειροτερεύει όπως το χώμα με το πέρασμα των πολλαπλών πληρωμάτων. Το κανονικό πρόγραμμα του Ράλι των Κανάριων Νήσων που ξεκινά σήμερα θα συμπεριλαμβάνει, συνολικά, 16 ειδικές διαδρομές μέσα από 201 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

15 LOPEZ Jose Maria, HERNADEZ ROZADA Borja, Citroen rally team, Citroen C3 R5, action during the 2019 European Rally Championship ERC Rally Islas Canarias, from May 2 to 4, at Las Palmas, Spain – Photo Jorge Cunha / DPPI
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.