Εφαρμογή της αθλητικής επιστήμης στο άθλημα του Motocross

Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας

MXPROΣε μια πολύ μεγάλη καινοτομία προχώρησε η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας καθώς πρόσθεσε στο άθλημα του Motocross την αθλητική επιστήμη (sports science).

Σε συνάντηση που είχε η ΕΘΕΑΜ με την Εθνική Ομάδα Motocross, ενημέρωσε τους διεθνής αθλητές της ότι μέχρι και το τέλος των υποχρεώσεων τους για το 2020 με την Εθνική ομάδα θα συνεργάζονται με εξιδεικευμένο άτομο στον τομέα της Αθλητικής Επιστήμης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας.

Πλέον, η Εθνική Ομάδα Motocross, η οποία αποτελείται από τους Χρίστο Τσαγγαρά (ΜΧ1), Μιχάλη Πάμπουκκα (ΜΧ1), Χρύσανθο Γεωργίου (ΜΧ1), Άριστο Γεωργίου (ΜΧ2) και Χρίστο Κημήτρη (ΜΧ2) θα έχει το δικό της άνθρωπο που θα βοηθήσει τους αθλητές στον τομέα της ψυχολογίας, διατροφής και εκγύμνασης πριν από κάθε αγώνα.

4ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ MXPRO 13JAN2018-19 MXΠαρόν στη συνάντηση μαζί με τους προαναφερθέντες ήταν και ο ανερχόμενος Παντελής Αντωνίου (ΜΧ ΟΡΕΝ), ο οποίος κέντρισε το ενδιαφέρον της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας και κατ’ επέκταση των προπονητών της Εθνικής Ομάδας με τις καλές εμφανίσεις του και την ανοδική του πορεία στους αγώνες.

Υπεύθυνος για την εφαρμογή της Αθλητικής Επιστήμης στο άθλημα του Motocorss είναι ο Άγγελος Μηλιάτης ο οποίος ειδικεύεται στις Αθλητικές Επιστήμες (Sports Science) και θα βοηθήσει τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας στο θέμα διατροφή, εκγύμναση και επίσης στο πολύ σημαντικό κομμάτι της ψυχολογίας, ούτως ώστε οι διεθνής μας να διαχειρίζονται καλύτερα τους αγώνες στους οποίους θα λαμβάνουν μέρος, τόσο εκτός όσο και εντός συνόρων. Αναμφίβολα η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας κάνει βήματα μπροστά σε μια προσπάθεια οι αθλητές που αγωνίζονται σε αγώνες του εξωτερικού με τα χρώματα της Κύπρου να μπορούν πέραν από την τεχνική να βελτιωθούν και σε άλλους τομείς στο άθλημα του motocross ούτως ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.