Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου διεξήχθη στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross, με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

 

Ο τρίτος αγώνας σημαδεύτηκε από ωραίες μάχες ειδικότερα στη μεγάλη κατηγορία, την ΜΧ1, ενώ σημείο αναφοράς ήταν η συμμετοχή τριών ξένων αναβατών, με τους δυο να αγωνίζονται στην κατηγορία ΜΧ65 και τον τρίτο στην κατηγορία ΜΧ1.

Εκκίνηση ΜΧ1-ΜΧ2Στη μεγάλη κατηγορία, την ΜΧ1, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Χρίστος Τσαγγαράς κέρδισε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες τους. Ο δρόμος προς τη νίκη όμως δεν ήταν εύκολος καθώς βρήκε μεγάλη αντίσταση από τους Μιχάλη Πάμπουκκα και Χρύσανθο Γεωργίου.

Στο πρώτο σκέλος ο Χρύσανθος Γεωργίου έκανε την καλύτερη εκκίνηση οδηγώντας τον αγώνα στους δυο πρώτους γύρους. Ακολούθως οι Τσαγγαράς και Πάμπουκκας τον πέρασαν και οι δυο τους κινήθηκαν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο για αρκετούς γύρους, ενώ λίγο πριν το τέλος, ο πρωτοπόρος Τσαγγαράς δημιούργησε απόσταση ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι την καρό σημαία. Δεύτερος τερμάτισε ο Πάμπουκκας και τρίτος ο Σλοβένος Theo Urbas, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γεωργίου περνώντας τον λίγο πριν το τέλος. Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους ήταν πανομοιότυπη με το πρώτο. Ο Γεωργίου και πάλι έκανε την καλύτερη εκκίνηση όμως αυτή τη φορά διατήρησε τη ψυχραιμία του κρατώντας πίσω τους αντιπάλους του.

Οδήγησε αλάνθαστα σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους παρά την πίεση που του ασκούσε ο Τσαγγαράς και στο τέλος είδε πρώτος την καρό σημαία. Ο Τσαγγαράς συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος τερμάτισε ξανά ο Theo Urbas ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φορά την πτώση του Πάμπουκκα.

Χρύσανθος Γεωργίου_2ος ΜΧ1Μετά την ολοκλήρωση των δυο σκελών νικητής αναδείχθηκε ο Χρίστος Τσαγγαράς με τερματισμούς 1-2, δεύτερος τερμάτισε ο Χρύσανθος Γεωργίου με τερματισμούς 4-1 και τρίτος ολοκλήρωσε ο Theo Urbas ο οποίος όμως έτρεχε εκτός συναγωνισμού και έτσι οι βαθμοί πήγαν στον Μιχάλη Πάμπουκκα. Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου συνέχισε το νικηφόρο σερί του. Για ακόμα ένα αγώνα ήταν ο ταχύτερος στην κατηγορία και η νίκη στα δυο σκέλη όπως και στον αγώνα ήρθε φυσιολογικά. Δυνατές μάχες έγιναν μεταξύ του Χρίστου Κημήτρη και του Γιώργου Βαρνάβα για τη δεύτερη θέση, με τον Κημήτρη να κερδίζει στις λεπτομερείς τον αντίπαλο του και στα δυο σκέλη. Έτσι πίσω από τον νικητή Γεωργίου, δεύτερος τερμάτισε ο Κημήτρη και τρίτος ο Βαρνάβα.

Έντονος ήταν ο συναγωνισμός μεταξύ των αναβατών και στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ. Αριστόδημος Έλληνας και Παντελής Αντωνίου πάλεψαν ακόμα μια φορά για τη νίκη, με τον Έλληνα να καταφέρνει να επικρατήσει στα δυο σκέλη και συνάμα στον αγώνα. Ο Αντωνίου συμβιβάστηκε και στις δυο περιπτώσεις με τη δεύτερη θέση, όπου ήταν παράλληλα δεύτερος και στον αγώνα. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν οι Χαράλαμπος Κυριάκου και Αντώνης Γεωργίου έχοντας από μια τέταρτη και μία τρίτη θέση. Η νίκη πήγε στον Κυριάκου καθώς τερμάτισε ψηλότερα από τον Γεωργίου στο δεύτερο σκέλος.

Στην κατηγορία MX3 OVER ο Μαρίνος Τσαγγαράς διατήρησε το απόλυτο στη φετινή σεζόν. Αγωνιζόμενος εντός έδρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο σκέλη και παράλληλα τον αγώνα. Πολύ καλό ρυθμό είχε ο Άρης Κωνσταντίνου ειδικότερα στο πρώτο σκέλος, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει δεύτερος στα δυο σκέλη και στον αγώνα. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Ντίνος Κωνσταντινίδης με τερματισμούς 3-4.

Στην κατηγορία ΜΧ65 αγωνίστηκαν εφτά νεαροί αναβάτες, εκ των οποίων οι δυο από το Ισραήλ. Οι Shay Ashekenazi και Oran Ohana ήταν μακράν οι κορυφαίοι στην κατηγορία. Μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση, με τον Ashekenazi να αναδεικνύετε νικητής καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Ο Ohana έμεινε δεύτερος ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Χριστόφορος Κάρυος με τερματισμούς 3-3.

Τέλος, στην κατηγορία MXOPEN FREE, η υπόθεση νίκη όπως και ο τερματισμός στις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου, ήταν Τουρκοκυπριακή.

Στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, ο Mehmet Altan ισοβάθμησε στην πρώτη θέση μετά από μεγάλες μάχες και στα δυο σκέλη με τον Mustafa Sitki Dersey. Η νίκη πήγε στον Altan , καθώς και σε αυτή την περίπτωση ήταν ο νικητής στο δεύτερο σκέλος. Στην τρίτη θέση του βάθρου δίπλα από τους Altan και Dersey, ανέβηκε ο Mehmet Tan με τερματισμούς 3-3.

Ο τέταρτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross θα διεξαχθεί με τη νέα χρονιά. Είναι προγραμματισμένος για τις 19 Ιανουαρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.